Vágólapra másolva!
Karl-Heinz Rummenigge szerint elképzelhető, hogy szertefoszlatta a bajnoki cím megvédésével kapcsolatos álmokat a Bayern München számára a szerda esti kínos vereség az FC St. Paulitól. A Cottbus viszont nyert a Hertha ellen, a csapat magyar válogatott játékosa, Vasile Miriuta mégsem lehet elégedett, ugyanis edzője - a közönség ovációjának közepette - lecserélte. Ám a legutóbbi hírek szerint a Győrben, az Újpestben és a Fradiban is megfordult játékosnak nem biztos, hogy mennie kell: szerdán derül fény a jövőjére.

"Nem kell nagy látnoki képesség ahhoz, hogy kijelentsem: reálisan már csak a dobogóra van esélyünk" - mondta a Bayern München alelnöke. "Kilenc ponttal vagyunk lemaradva az éllovas Borussia Dortmundtól, a végső győzelemhez csoda kellene. Úgy gondolom, hogy a mostani helyzetben a harmadik hely megszerzése lehet a cél." A Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is címvédő Bayern 2-1-re kapott ki a hétközi forduló előtt még a tizennyolcadik, azaz utolsó helyezett St. Pauli otthonában. Megszakítás nélkül ez volt a müncheni csapat ötödik idegenbeli kudarca, ilyen rossz sorozatra esetében huszonhat éve nem volt példa.

Szerdán a Cottbus nyert a Hertha ellen, a magyar kvartettből Mátyus és Miriuta kezdő is volt, ám utóbbi játékos a közönség szemében - ez évi gyengébb meccsei miatt - kegyvesztett lett. Pedig tavaly húzóember volt: tizenegy gólt szerzett és a közönség egyik kedvencének tartották, a nyáron pedig több élvonalbeli német együttes - Borussia Mönchengladbach, Hamburg - is szerződtetni akarta. Ebben az idényben viszont még csak eddig egy találatig jutott. Érzi Miriuta is, hogy nem megy neki a játék, s a közönség sem felejti el emlékeztetni rá, s edzője, Eduard Geyer mint elmondta, még fog lehetőséget adni a játékosnak, szankciót alkalmaz a magyar válogatott középpályás felé a gyengébb teljesítménye miatt: "Miriuta nem tart a kerettel a Wolfsburg elleni meccsre. Ám nem szabad elfelejtenünk, hogy részben Vasilének köszönhetjük a bentmaradást. Jelenleg gyenge formában van, és speciális tréningeken vesz részt." Bár a játékos a minap azt nyilatkozta, hogy 99%, hogy eljön Cottbusból, véglegesen jövő hét szerdán dől el, hogy megy vagy marad Miriuta.