Vágólapra másolva!
A szenegáli gárda drámai küzdelemben vívta ki a döntőbe jutást az Afrikai Nemzetek Kupáján: a csapat közel ötven percet játszott emberhátrányban, és azt a lelki terhet is fel tudta dolgozni, hogy Nigéria az utolsó percekben egyenlített ellene. A győztes találatot a hosszabbításban a francia Sedanban szereplő Salif Diao szerezte, aki a gall pontvadászatban eddig még egyszer sem talált be.

Diao 1977. február 10-én látta meg a napvilágot a szenegáli Kedougou városában, de gyermekkorától kezdve Franciaországban élt.

Első egyesülete az Épinal nevű csapat volt, amelynek színeiben az 1996-97-es bajnokságban mutatkozott be az első csapatban. Ebben a szezonban a másodosztályban két meccsen lépett pályára, és ennyi is elég volt ahhoz, hogy az élcsapatnak számító AS Monaco felfigyeljen rá. A nagyhercegség együttese már 1996 decemberében megvette, de először csak a tartalékok között szerepelt.

A felnőttek között 1997 augusztusában mutatkozott be a Bordeaux elleni bajnokin, és az 1997-98-as szezonban összesen 12 találkozón szerepelt az élvonalban. A következő idényben ezt a számot kettővel tudta növelni, de ezután kiszorult a kezdő tizenegyből, az 1999-2000-es bajnokságban mindössze egy találkozón vetették be - igaz, ezzel is aranyérmet nyert a Monacóval. 2000 nyarán aztán klubot váltott, az első osztályban újoncként a hetedik helyet megszerző CS Sedan játékosa lett, és döntését nem bánta meg, hiszen a csapattal a legutóbbi bajnokságban az ötödik pozícióban végzett, és egy híján annyi mérkőzésen szerepelt, mint amennyit korábban összesen.

A jelenlegi pontvadászatban is alapembernek számít Sedanban, 17 találkozón volt kezdő, de most klubcsapatának az Afrika-kupa miatt nélkülöznie kell őt.

Ajánlat:

Kamerunnak nem kell varázslat

Korábban:

A nap játékosa: Nico Patschinski (FC St. Pauli)