Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetek egyik legnagyobb sajtóvisszhangot kapott pletykája a világ labdarúgásában Juan Sebastian Verón esetleges Lazióhoz való visszatérése volt. Az argentin futballista tavaly nyáron hagyta ott a rómaiakat, és szerződött a Manchester Unitedbe, de az elmúlt napokban egyre több híresztelést lehetett arról hallani, hogy szívesen visszatérne Rómába. Nos, a középpályás most maga nyilatkozott az ügyben, és elmondta: még akarna, akkor sem szerződhetne a Lazióba.

A nyári átigazolási szezon egyik legnagyobb szenzációja volt, hogy az argentin válogatott kulcsembere Angliába teszi át a székhelyét. A Vörös Ördögök csekély 28 millió fontot fizettek ki érte, ami egyben új brit rekordot is jelentett. Verónnak nem kellett sok idő ahhoz, hogy beilleszkedjen az angol bajnokcsapatba, szeptemberben például a hónap játékosának választották a Premier League-ben, ráadásul a MU kisebb hullámvölgyet követően visszatornázta magát a tabella első helyére, mégis arról lehetett hallani, hogy a játékos nem érzi magát jól Angliában, és szeretne visszatérni a Lazióba. Verón problémája állítólag az volt, hogy a Southampton elleni bajnokin nem a kedvenc posztján, a középpálya közepén vetette őt be Alex Ferguson, hanem a bal oldalon kellett játszania. Noha a focista már ekkor tagadta a pletykákat, de a suttogások nem halkultak el, sőt, csak felerősödtek, amikor a Lazio hétvégi, AC Milan elleni bajnokiján a Stadio Olimpico lelátóján Verón is feltűnt, ráadásul az ominózus hétvégén nem lépett pályára a Manchester Sunderland elleni találkozóján.

A játékos a tegnapi nap folyamán azonban ismét cáfolta, hogy vissza akarna térni Olaszországba, sőt, azt is elárulta, hogy ha szeretné, akkor sem szerződhetne vissza a Lazióba. Ennek oka az emlékezetes útlevélbotrány, amelybe az argentin futballista is belekeveredett. A római egyesület szerette volna elérni, hogy Verón ne számítson Európai Unión kívüli focistának, és ezt úgy próbálta megvalósítani, hogy Verón állítólagos olasz dédnagyapjára hivatkozva talján útlevelet kértek a focistának. A hatóságok azonban megérezték, hogy a dologban valami nem stimmel, utánanyomoztak a rokoni szálaknak, és kiderült, hogy Verónnak ősei egyáltalán nem Olaszországból származnak.

Egy darabig még annak is fennállt a veszélye, hogy a futballistát eltiltják (akárcsak a hasonló cipőben járó Alvaro Recobát az Internál), de Verón végül megúszta (csak a klub sportigazgatóját, Felice Pulicit tiltották el a futballal kapcsolatos tevékenységektől egy évre), ám a Lazio tulajdonosa, Sergio Cragnotti jobbnak látta, ha inkább eladja játékosát. Ha most viszont az argentin visszatérne Rómába, akkor a hatóságok ismét elővennék az ügyet, ami sem neki, sem pedig a klubnak nem tenne jót.

Korábban: