Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokságban az elsőt és a nyolcadik helyezettet mindössze négy pont választja el egymástól, így szinte lehetetlen olyan fordulót rendezni, ahol nem kerül sor rangadóra. A hét végén ráadásul az első két pozíciót elfoglaló gárda mérkőzik meg egymással, így könnyen elképzelhető, hogy megint helycsere lesz a tabella élén.

A Valencia ebben az idényben először foglalja el az első pozíciót, köszönhetően annak, hogy a hétközi fordulóban nyerni tudott az Alavés ellen.

A csapatnak ez sorozatban a harmadik győzelme volt, és a drukkerek abban bíznak, hogy a széria a hét végén is folytatódik, bár az ellenfél a második helyen álló Celta Vigo lesz. A hazai együttes dolgát némileg megkönnyíti, hogy ismét számíthat az eltiltásából visszatérő Roberto Ayalára és Rubén Barajára - valószínűleg mindkét játékos a kezdő tizenegyben kap majd helyet.

A Valencia az egyik legegységesebb gárda a Primera Divisiónban, az egyetlen problémája a csatársorban van, hiszen ebben az idényben egyik támadó sem tudta meggyőzni a trénert, Rafa Benítezt arról, hogy nélkülözhetetlen lenne.

Szerdán az Alavés ellen a korábban sokáig mellőzött Alieu Carew kezdett, és gólt is szerzett, de most a hírek szerint mégis csak a kispadon kap helyet, a kezdők között minden bizonnyal a szezon egyik felfedezettje, Mista szerepel majd.

A másik oldalon már több a probléma, elsősorban a hátsó alakzat összeállítása okoz gondot Víctor Fernándeznek, hiszen Berizzo és Coira sérült, akárcsak Juan Velasco. A középpályán is lesz hiányzó: a brazil Vágnert kiállították a Depor elleni meccsen, de a francia Peter Luccin is eltiltást kapott, mert a galíciai derbin túl hevesen reklamált a bírónál. Mindezek ellenére a tréner továbbra is kitart az egycsatáros felállás mellett, és ez az egy támadó a jelek szerint nem Catanha, hanem Edú lesz.

A szombati nap másik találkozóján az ismét formába lendülő Barcelona a Mallorcához látogat, és a katalánok kedvező esetben akár a tabella élére is ugorhatnak. Ehhez persze nyerniük kellene Mallorcán, de a legutóbbi három idényben egyetlen pontot sem tudtak szerezni a Baleári-szigeteken. Carlos Rexach minden bizonnyal ugyanazt a kezdő tizenegyet küldi pályára, mint a Sociedad elleni hazai találkozón, egyedül azon gondolkozik, hogy a holland Philippe Cocu helyett esetleg a brazil ifistát, Mottát veti be.

A másik oldalon is létfontosságú lenne a győzelem, hiszen hiába indult meg a csapat felfelé a tabellán az év elején, legutóbbi két meccsén vereséget szenvedett, és így ismét fenyegeti a kiesés veszélye. A mallorcaiak nem számíthatnak az Afrika-kupán szereplő Samuel Eto'óra, de a télen igazolt Roberto Losada ontja a gólokat, így a csatársorra nem lehet panasz, különösen, hogy Losada partnere elöl a katalán Alberto Luque is jó formában van. Sok múlhat még az argentin portáson, Carlos Roán, aki szintén decemberben tért vissza a csapatba, is azóta remekül véd.

Ajánlat: