Vágólapra másolva!
A Szelídíthetetlen Oroszlánok nem kis bravúrt hajtottak végre az Afrikai Nemzetek Kupáján, ugyanis úgy nyerték meg a tornát, hogy egyetlen gólt sem kaptak. Ebben a kiválóan záró védelem mellett a portásnak, Boukarnak volt a legnagyobb szerepe, aki ráadásul elévülhetetlen érdemeket szerzett a döntőben is, ahol a büntetőpárbaj során két tizenegyest is kivédett.

Boukar 1972. január 3-án született a kameruni Yaoundéban, és az egyik legpatinásabbnak számító helyi egyesületben, a Canon Sportifban kezdte pályafutását. Tehetségére hamar felfigyeltek, hiszen tagja volt az 1991-es U20-as kontinensviadalon szereplő kameruni együttesnek, ám később a nagyválogatottnál sokáig nem vették számításba, talán azért, mert egészen 1995-ig otthon maradt.

Akkor azonban Európa felé vette az irányt, és a török Samsunspor futballistája lett - és ennek köszönhetően az 1996-os CAN-kupára már meghívót kapott. Innentől kezdve rendszeresen kerettag volt a kameruni válogatottban, de a meccsek többségét a kispadon ücsörögte végig, mivel Jacques Songo'o, illetve William Andem volt az első számú portás. A 2000-es kontinensviadal előtt azonban mindketten lemondták a részvételt, így Boukar került be a kapuba, és remek teljesítmény nyújtott, a Szelídíthetetlen Oroszlánok pedig elhódították a trófeát.

Azóta biztos pont a kameruni nemzeti tizenegyben, és most a CAN-kupán bebizonyította, hogy valóban kiváló portás. Érdekesség, hogy áttért a moszlim hitre, és így klubcsapatában Aly Uyanik néven szerepel, így nem számít idegenlégiósnak. Remek akrobatikus képességekkel van megáldva, beceneve Párduc.

Ajánlat:

Címvédés kameruni módra