Vágólapra másolva!
Az élvonalban maradásért küzdő csapatok közül a sereghajtó 1. FC Köln kikapott Hamburgban, a 1. FC Nürnberg viszont hazai pályán győzött az 1860 München ellen a német labdarúgó Bundesliga hszonkettedik fordulójának vasárnapi mérkőzésein. A szombati döntetlen után a Bayern Münchennél bejelentették: semmiképpen sem kívánnak indulni az UEFA-kupában.

Oliver Kahn, a Bayern München labdarúgócsapatának válogatott kapusa szerint nincs ok a pánikra a klub háza táján, még akkor sem, ha a címvédő utolsó tíz Bundesliga-mérkőzéséből csak egyszer győzött. "Egy hosszú, sikeres időszak után szinte természetes, hogy kudarcok is érik az együttest. Nem lehet mindig nyerni "- mondta a klasszis hálóőr. "Szerintem az lenne a legértelmesebb, ha ebben a nehéz helyzetben mindenki megőrizné a nyugalmát." Kahn szerint még az újabb bajnoki elsőség sem tűnik elérhetetlennek, de bevallotta: elsősorban a Bajnokok Ligája-indulásra jogosító első öt hely valamelyikének megszerzését tartják elsőszámú feladatuknak.

Érdekes a München vezetőségének a "véleménye" az UEFA-kupa presztízséről. Semmiképpen sem indul az UEFA-kupában a Bayern München labdarúgócsapata, mivel az igazgatóság rangon alulinak tartja az európai második számú sorozatban való szereplést. "Március 1-én jár le a jelentkezési határidő, de mi biztosan nem nevezünk az UEFA-kupába. Ha nem sikerül kiharcolnunk a Bajnokok Ligájában való részvételt, akkor itthon, a Bundesligában pihenjük ki magunkat" - jelentette be Uli Hoeness, a BL-győztes együttes menedzsere.

A 22 forduló után a hatodik helyen álló bajorok utoljára az 1992-1993-as idényben hiányoztak a kontinens elitjének vetélkedéséből. A német bajnokság első öt csapata kvalifikálja magát a BL-be, a tabella 6-8. helyezettje indulhat az UEFA-kupában.

Bundesliga, 22. forduló:
Hamburger SV - 1. FC Köln 4-0 (1-0)
gól:
Fukal (34.), Sichone (63., öngól), Barbarez (67.), Romeo (83.)
piros lap: Laslandes (88., 1. FC Köln)

1. FC Nürnberg - 1860 München 2-1 (1-0)
gól:
Rink (35.), Tavcar (65.), illetve Bierofka (48.)

A nürnbergi együttes sorozatban harmadik sikerét aratta, s ezzel október 13-a óta először került ki a kiesőzónából, s jelenleg a tizennegyedik helyen áll.

Korábban: