Vágólapra másolva!
A skót Celtic svéd csatára, Henrik Larsson a Helsingbors Dagblad vasárnapi számában kijelentette, a világbajnokságot követően visszatér szülőföldjére, s elképzelhető, hogy visszavonul a válogatottságtól.

"A portugáliai Európa-bajnokság most nagyon távolinak tűnik, s nem biztos, hogy annyira lelkesedem majd a válogatottságért, mint most. Lassan döntenem kell a jövőmről" - nyilatkozta a Celtic csatára.

A 30 éves Larsson - aki a Feyenoordban Kiprich csapattársa volt - elmondta, nem szívesen játszana úgy a 2004-es Eb-selejtezőkön, ha a fináléban nem számítanának a játékára. A svédek a magyarokkal, a lengyelekkel, a lettekkel és San Marinóval kerültek egy selejtezőcsoportba - tehát előfordulhat, hogy Larsson nem játszik ellenünk.

"Amikor 2004-ben lejár a szerződésem a Celticnél, a családdal haza szeretnénk térni Helsingborgba, mert Jordan fiam már hétéves lesz, és szeretném, ha otthon járna iskolába" - folytatta a szombaton a Dunfermline ellen mesterhármast elérő támadó. Larsson szerint sok függ attól, hogy a svédek hogyan szerepelnek a világbajnokságon: "Ha úgy játszunk mint az 1994-es amerikai vb-n, ahol bronzérmet nyertünk, akkor természetesen folytatom. De azt is tudom, ha rosszul megy, a két kapitány, Tommy Söderberg és Lars Lagerbäck inkább fiatalokat épít a csapatba."

Larsson nem játszik a svédek görögök elleni, szerdai barátságos meccsén, mert felesége bármelyik pillanatban életet adhat második gyermeküknek. A svéd keretben az ismert játékosok közül Ljungberg, az Arsenal, illetve Alexandersson az Everton középpályása sérült, Mild sem játszik a görögök ellen. A fiatal tehetségek közül az Ajax csatára, Ibrahimovic, a Monaco középpályása, Farnerul, valamint a szintén középpályás Everton-játékos, Elmander a legtehetségesebbek, de rájuk főleg a vb-t követően számít a két szövetségi kapitány. Kérdés, hogy Larssonra meddig számít a nemzeti csapatot irányító kettős.

Thury Gábor