Vágólapra másolva!
Nagy a veszélye, hogy David Beckham nem játszhat szerdán Amszterdamban a hollandok elleni barátságos mérkőzésen. Az angol válogatott középpályása bokasérülést szenvedett a a Manchester United Charlton elleni győztes bajnokiján. Michael Owen biztosan nem játszhat, mert a támadó a hétfői edzésen szenvedett könnyebb térdsérülést.

Beckham Scott Parkerrel ütközött a Charlton-Manchester találkozó utolsó perceiben, s az angolok csapatkapitányának végig a pályán kellett maradnia, mert csapata addigra már kihasználta mind a három cserelehetőségét. Noha a sérülés nem súlyos, nem valószínű, hogy Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány kockáztatja Beckham beállítását, ám a középpályás azért bízik benne: "Ma még nem edzettem, de holnap már edzeni fogok, s remélem, játszom szerdán, hiszen minden játékos álma az, hogy játsszon a válogatottban."

Jó hír viszont, hogy a Liverpool futballistája, Steven Gerrard újra egészsége, s maga a játékos is nagyon szeretne pályára lépni. Eriksson ennek a hírnek örülhet, annak viszont nem, hogy Kieron Dyer, Martin Keown, Ashley Cole, Nick Barmby és David Seaman sérülés miatt biztos, hogy kihagyja a találkozót. A kapitány várhatóan Darren Andertonnak, Trevor Sinclairnek és Joe Cole-nak ad lehetőséget, hogy bejátszhassák magukat az angolok világbajnoki keretébe. Ettől függetlenül Eriksson lehetséges keretéből tizenhét labdarúgó hiányzik sérülés vagy eltiltás miatt.

Nem játszhat Michael Owen sem, mert a támadó, aki vasárnap két gólt lőtt az Ipswich elleni 6-0-ás idegenbeli liverpooli sikerrel végződő bajnoki találkozón, a hétfői edzésen szenvedett könnyebb térdsérülést. Néhány órával korábban Darren Anderton és Trevor Sinclair is kivált az angol keretből.

Eriksson a kapusposzton a jövőben mindenképpen David Seamanre számít, aki sérülése után már elkezdi az edzéseket: "Tudom, hogy David edzésbe állt, s meglátjuk, mi történik az elkövetkező néhány hónapban. Különösebben nem aggódom miatta. Még ha sokat hagyott is ki, az ő rutinjával nem probléma a talpraállás. Fontos, hogy fizikailag és szellemileg is jó kondícióban legyen, mert ebben az esetben nagyszerűen véd." S hogy Seaman visszatérése esetén ki lesz a második számú kapus? Erre David Jamesnek, Richard Wrightnak vagy Nigel Martynnak van a legtöbb esélye.

Thury Gábor