Vágólapra másolva!
A február végén startoló magyar labdarúgó-bajnokság csapatai a felkészülés derekához érkezve többnyire külföldön, pontosabban Cipruson edzenek. A játékoskeretek megerősítése során természetes, hogy mindenhol a külföldi labdarúgók igazolása is előtérbe kerül, így előfordulhat, hogy hamarosan újabb légiósok kapnak szerződést.

A szombathelyi Haladás labdarúgócsapatától is dolga végezetlenül távozott Vladislav Zvara. A harmincszoros szlovák válogatott középpályás korábban Kispesten próbálkozott, de sem ott, sem Szombathelyen nem kapott szerződést. Szentes Lázár, a csapat vezetőedzője szerint Zvara ügyes, de fizikálisan nagy a lemaradása, ezért nem jelentene erősítést. Eldőlt, hogy nem nő tovább a vasi zöld-fehérek brazil kontingense, azaz az újonnan érkezettek, Roni és Renato nem maradnak a Halinál. A zöld-fehérek szívesen kölcsönadnák a két játékost, ám ha egy klub sem jelentkezik be értük, úgy vélhetően még a tavasszal hazatérnek Brazíliába. A nyugat.hu információi szerint azonban a héten újabb légiós, egy jobboldali középpályás érkezik a Haladáshoz.

Az Újvilág felé fordult a Debrecen együttese, amelyben a hírek szerint egy amerikai, és egy kolumbiai labdarúgó is szóhoz juthat tavasszal. A hajdúságiak korábban már szerződtették a Norvégiából hazatért Szekeres Tamást, és a felkészülési mérkőzések során jó benyomást tett Dajka László vezetőedzőre a 23 éves kolumbiai védő, Armando Palacios és az amerikai Raúl Ovalle. Dajka mindkét futballistára számít a csapat ciprusi edzőtáborában.

Szlovák utánpótlás-válogatott labdarúgóval erősít a Zalaegerszeg csapata is, Marek Krejci még Egerszegen csatlakozott Bozsik Péter együtteséhez, a felkészülés során hasznosan játszott. A jobb oldali középpályás 1980. november 20-án született, 183 cm magas, 78 kg testsúlyú. Ősszel a Spartak Trnavában szerepelt és a nagyszombatiak színeiben 16 mérkőzésen két gólt szerzett. Előtte öt esztendőn keresztül az Inter Bratislavában játszott, tehetségére jellemző, hogy már 16 évesen bemutatkozhatott a szlovák első osztályban.

Pincési László

Korábban: