Vágólapra másolva!
A Wales-Argentína válogatott labdarúgó-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a dél-amerikai együttes szövetségi kapitánya, Marcelo Bielsa kijelentette: egyáltalán nem probléma, hogy két támadó középpályás, Verón és Riquelme egy időben lép pályára az argentin csapatban.

"Játszhatnak egyszerre is, s attól sem kell tartani, hogy a védelemre nagyobb nyomás nehezedik" - mondta a kapitány. "Riquelme most a válogatottban is bizonyíthatja, hogy nem véletlenül játszik jól a Boca Juniorsban. Reméljük, úgy futballozik majd, mint a klubjában."

A huszonnégy éves Riquelme három év után tér vissza a legjobbak közé, azonban ennél is nagyobb szenzáció, hogy a harmincöt esztendős Claudio Caniggia hatéves szünet után térhet vissza a nemzeti tizenegybe. Tudvalévő, hogy Bielsa olyan játékosokat szerepeltet Cardiffban, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, Crespo, Batistuta, Gallardo, Pocchettino, Ayala és Zanetti például nem lépnek pályára Wales ellen. Caniggia mintegy tíz nappal ezelőtt éppen arról nyilatkozott, hogy Bielsa telefonhívására vár. A kapitány elmondta: azért választották a walesieket, mert az ellenfél játékosai az angol élvonalban futballoznak, s az angol válogatott lesz a vb-n az argentinok csoportellenfele.

Bielsa reagált Ramon Diaznak, a River Plate edzőjének az észrevételére. Maradona egykori csapattársa és vetélytársa nem akarta elengedni a meccsre Cambiassót és Husaint, de a szövetségi kapitány "lehűtötte": "Megértem Diaz bosszankodását, de a FIFA szabályai szerint a nemzeti szövetségeknek a vb előtt még a barátságos meccsekre is joga van kikérni klubjaiktól a futballistákat."

Korábban:

Thury Gábor