Vágólapra másolva!
Az Athletic Bilbao együttese az előző évek gyengélkedése után ismét az élmezőnyben szerepel a Primera Divisiónban, pedig a klubnak nem valami egyszerű a helyzete. A bilbaóiak ugyanis csak és kizárólag baszk labdarúgókat hajlandóak szerződtetni, és ha sikerül "kitermelniük" egy-egy sztárjátékost, akkor nem könnyű megtartaniuk, pótolniuk pedig még nehezebb. Éppen ezért nem nagyon örülnek annak, hogy legjobb csatáruk, Ismael Urzáiz túlzott követelésekkel lépett elő új szerződését illetően.

Urzáiz ugyan baszk származású, de csak hosszas kitérő után igazolt a Bilbaóhoz, hiszen pályafutását az Albaceténél kezdte, és megfordult a Real Madridban, a Celta Vigóban, a Salamancában és az Espanyolban is, mielőtt Baszkföld büszkeségéhez szerződött volna.

Itt azonban megtalálta számítását, az elmúlt öt szezonban kitűnően futballozott, a válogatottba is bekerült, a jelenlegi idényben pedig élete talán legjobb formájában van, hiszen már tíz gólnál tart a bajnokságban. A klub legnagyobb bánatára azonban szerződése hamarosan lejár, és bár mind az egyesület, mind a futballista azt szeretné, ha új kontraktust írnának alá, a két fél álláspontjai meglehetősen messze állnak egymástól.

Az Athletic elnöke, Javier Uria a minap kijelentette: tárgyalnak a focistával, ám egyelőre nem tűnik valami bíztatónak a szerződéshosszabbítás ügye, hiszen Urzáiz igényei túlságosan nagyok előző kontraktusához, illetve ahhoz képest, amennyit a Bilbao megengedhet magának.

"Mi már nem tudunk módosítani a szerződéstervezeten, ez az utolsó ajánlatunk, de az ajtó még mindig nyitva áll Urzáiz számára. Bármikor készen állunk arra, hogy folytassuk a tárgyalásokat, ha kissé lejjebb veszi az igényeit" - mondta Uria. Urzáiz szerződése nem most nyáron jár le, hanem egy évvel később, így a csatárnak még van ideje, és egy esetleges jó világbajnoki szereplés alaposan megnövelheti piaci értékét.

A skót Rangers FC már korábban is érdeklődött iránta, és nem kizárt, hogy a támadó a nyártól válogathat majd az ajánlatokban. Addig azonban a Bilbao színeiben onthatja a gólokat.