Vágólapra másolva!
A Juventus együttese versenyben van az aranyéremért az olasz bajnokságban, bejutott a döntőbe az olasz kupában, és a Bajnokok Ligájában is ott van a legjobb 16 között, ráadásul mindezt úgy, hogy  kis túlzással csak két támadója (Del Piero és Trezeguet) van a csapatnak. A chilei Marcelo Salas ugyanis még a szezon elején súlyos sérülést szenvedett, de a csatár gyógyulása jól halad, és még ebben az idényben szeretne visszatérni a pályára.

A támadó a nyáron érkezett a torinói együttesbe a Laziótól, és a szezonkezdet bíztató volt a számára, hiszen remekül beilleszkedett a gárdába, a harmadik fordulóban a Chievo elleni rangadón győztes gólt szerzett. Októberben azonban a Bologna elleni bajnokin térdszalag-szakadást szenvedett, és az orvosok azt jósolták, hogy ebben az idényben már biztosan nem léphet pályára.

November 5-i műtétjét követően (amit egyébként a Lazio orvosa, Andrea Campi hajtott végre Rómában) azonnal megkezdte a rehabilitációs munkát, és a hírek mára szerint szinte teljesen felépült. Egy-két héten belül megkezdheti a könnyített edzéseket, és március végén már együtt tréningezhet a többiekkel. "Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, de Istennek hála, sikerült teljesen felgyógyulnom. Abban bízom, hogy a csapat bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe, és a glasgow-i fináléban én is pályára léphetek" - nyilatkozta a csatár.

Ez mindenképpen jó hír a Juve mestere, Marcelo Lippi számára, akit kicsit aggasztott, hogy Del Piero és Trezeguet mögött nincsen még egy klasszis támadója, és így a két focistának minden meccsen pályára kell lépnie. A téli átigazolási időszakban szinte állandóan napirenden volt, hogy a torinóiak szerződtetnek még egy támadót, de végül sem Roberto Muzzi, sem pedig Adrian Mutu nem írt alá a Zebrákhoz.

Korábban:

Ki lesz Salas helyettese?