Vágólapra másolva!
Az Arsenal együttese sérüléshullámmal küzd, amely elsősorban a védelmét érinti: az Ágyúsok hátvédjei közül Matthew Upson, Martin Keown és Ashley Cole is kidőlt a sorból, ami sok fejfájást okoz a csapat trénerének, Arsene Wengernek. A mester gondjai enyhülhettek egy kicsit, mivel a klub a minap egy fiatal elefántcsontparti játékossal erősített.

Az angol egyesület már fél éve figyelte az elefántcsonti ASEC Abidjan sokoldalú futballistáját, Habib Kolo Tourét, aki fiatal kora ellenére (idén még csak 21 esztendős lesz) már két éve stabil csapattagnak számít klubjában, sőt, az elefántcsonparti válogatottba is bekerült. Touré jelen volt a nemrégen befejeződött Afrikai Nemzetek Kupáján, ahol válogatottja mindhárom mérkőzését végigjátszotta, és a legjobb teljesítményt nyújtotta az alaposan leszerepelt (a legjobb nyolc közé sem jutottak be) csapatban.

Az Arsenal már tavaly decemberben tesztelte a focistát, akkor a West Ham elleni tartalék-bajnokin küldték pályára, majd kedden ismét próbát tettek vele a tarcsiban. Arsene Wengernek tetszhetett Touré teljesítménye, mivel hosszú távú szerződést ajánlott neki, és így a focista tegnaptól az Arsenal játékosának számít.

Szerződtetése mellett szólt az is, hogy simán megkaphatja a munkavállalási engedélyt, mivel az elmúlt egy évben hazája válogatott mérkőzéseinek 81 százalékán pályára lépett. "Touré nagyon hasznos és sokoldalú futballista, középhátvédként és jobb oldali védőként is bevethető. Úgy gondolom, hogy megvan benne a lehetőség arra, hogy nagyon jó focista legyen. Természetesen azonnal nem fogjuk bedobni a mély vízbe, egyelőre csak a tartalékokkal edz, de ki tudja, lehet, hogy a bajnokság vége felé a bajnokságban is bemutatkozhat" - nyilatkozta Wenger.

Korábban:

Fogynak a védők az Arsenalnál