Vágólapra másolva!

Gellei segítséget vár a válogatáshoz

Pont nélkül, az utolsó helyen zárta labdarúgó-válogatottunk a ciprusi tornát. A csehek és a svájciak ellen elszenvedett vereség - a 0-2, illetve az 1-2 - ha kellemetlen is, de senkit nem ért váratlanul.

- Mennyire volt váratlan az ön számára a két vereség?
-
A vereségre nem készülünk, az jön. A cseh meccsre igyekeztünk összeállni, a lehető legjobb csapattal pályára lépni, míg a másik mérkőzésre már csak hárman maradtak az előző napi együttesből.

- De vereség itt is, ott is.
-
A két meccset nem szabad összekeverni, hiszen Svájc ellen új emberek kipróbálása volt a cél.

- Elismerve a kísérletezés jogát, korábban a győzelem volt egy-egy válogatott találkozó célja. Tudom, csapatépítés folyik, csakhogy mi egy ideje mindenféle címen megveretjük magunkat.
-
Márpedig számomra csak az a járható út, hogy megfelelően erős ellenfelekkel készüljünk az Európa-bajnoki selejtezőre. Bajnokság még nincs, a formák hullámzók, s el kell ismerni, hogy a gyors, kiváló csehek mindkét félidőben jobbak voltak nálunk. És a szorgos svájciak elleni mérkőzés sem volt haszontalan. A kép tisztul, nagyjából megtudtam, hogy ki az, akit nem tudok használni, s most még csak keretet keresek, nem csapatot.

- És lesz ebből szeptemberre csapat?
-
Nagyon remélem. Mint mondtam, én a keményebb erőpróbákat választottam, s azokban benne van a vereség is. Svájc egyébként verhető lett volna, talán még ezzel a juniorokkal felálló csapattal is.

- Meddig tart a kísérletezések kora?
-
Ez speciális felkészülés volt, és nem kísérlet. Két nap alatt két meccset játszottunk, más-más csapattal, változó ellenféllel. Még egyik csapat sem komplett, nálunk is hiányzott Sebők, Dárdai, és Fehér Mikit is szeretném meghívni, de ő egyelőre nem játszik a csapatában. Pedig vele izmosodhatna a csatárjátékunk.

- Az egyetlen árva gól is azt tanúsítja, hogy elöl van mit javítanunk, ráadásul azt a gólt sem csatár szerezte.
-
Igen, a csatársorban vannak a legnagyobb gondok, ott a leglabilisabbak a formák. Újra bebizonyosodott, hogy ami otthon elég, az nemzetközileg még vékony produkció.

- Kiderült az ön számára, hogy ki az, akire még számíthat, és ki az, akire már nem?
-
Igen, sőt az is, hogy kire lehet számítanom. Így például Gera és Gyepes bármikor bevethető, igaz, egyelőre mindketten kiegészítő embernek számítanak.

- Ha holnap lenne a svéd meccs, lenne már csapata?
-
Nagyjából igen.

- Hány mez kelt már el?
-
Úgy hét-nyolc.

- A kulcsposztokra megvannak az emberek?
-
A támadósorban nincsenek meg. Most ott tartok, hogy ellenfélfüggő a csatársor mindenkori összetétele. De itt a tavasz, kezdődik a bajnokság, őszintén hiszek abban, hogy a játékosok segítenek majd válogatni.

Korábban: