Vágólapra másolva!
A hírek szerint hamarosan nem nyolc, csupán hat légióssal kell számolnia Glázer Róbertnek, az Újpest FC trénerének, a klub ugyanis nem csak a romániai Piroska Attilát, hanem a szlovák Frantisen Kunzót is szeretné honosítani.

Az Újpestnek jelenleg nyolc külföldi labdarúgója van, és a vezetők eltökélt szándéka, hogy csökkentik a létszámot, mert a légiósok közül csak öten lehetnek a pályán. A román Piroska Attila honosítása már folyamatban van, így ő lehet az első, aki megkapja a magyar állampolgárságot. A következő pedig a csapatkapitány Frantisek Kunzo lehet, aki már jelezte a klub vezetőinek, hogy ő is kéri a magyar állampolgárságot.

A hírt az Újpest hivatalos honlapja is megerősítette, ahol Lukács Ferenc tulajdonos a következőket nyilatkozta: "Piroska honosítása folyamatban van, reméljük, hogy minél előbb sikerül a dolog végére járnunk." Frantisek Kunzo is hajlandó mindent alárendelni az együttes sikereinek. "Én jeleztem Gyulay Zsolt ügyvezető igazgatónak, hogy amennyiben ez szükséges, engem is lehet honosítani, én ennek örülnek" - mondta a középpályás.

Amennyiben Piroska és Kunzo is magyar állampolgár lenne, Glázer Róbertnek már csupán hat légiós - Dejan Poljakovic, Robert Vagner, Lubos Kozel, Radek Sloncik, Danut Frunza, Túlio - közül kellene válogatnia egy-egy mérkőzésre.

Pincési László

Korábban: