Vágólapra másolva!
A Juventus győzelmével kezdődött meg az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulója, miután a torinóiak hazai pályán 2-1-re verték a Fiorentina együttesét. A Milan gólnélküli döntetlent játszott az Atalantával.

A Juve rögtön a mérkőzés elején támadólag lépett fel, és a francia Trezeguet találatával már a 11. percben megszerezte a vezetést a szebb napokat megélt firenzei gárda ellen.

A hazaiak öröme azonban nem tartott sokáig, mert a kiesés ellen küzdő vendégek három perccel később a brazil Adriano révén egyenlítettek. Bő negyedórával később Del Piero visszavette a vezetést a Zebráknak, így a hazaiak egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második játékrészben a Fiorentina minden megpróbált az egyenlítés érdekében, a liláknak azonban nem sikerült bevenniük Buffon hálóját. A 72. percben a vendégektől Tarozzit kiállította Borriello játékvezető, így Di Livióék minden esélyüket elvesztették a pontszerzésre. Győzelmével a Juve átvette a vezetést a Serie A-ban, míg a nagymúltú Fiorentina továbbra is utolsó előtti.

A Milan hazai pályán nem bírt az Atalantával, a mérkőzésen nem született gól. A Milan "pontszerzésével" feljött az ötödik helyre, az Atalanta maradt tizenharmadik.

Serie A, 23. forduló:
Juventus - Fiorentina 2-1 (2-1)
Torino, 36416 néző
v.: Borriello
gól: Trezeguet (11.), Del Piero (30.), illetve Adriano (14.)
kiállítva: Tarozzi (72., Fiorentina)

Milan - Atalanta 0-0

Ajánlat:

A Serie A állása és mesterlövészei