Vágólapra másolva!
A szlovák bajnok a közelmúltban játszott az Újpesttel és a Dunaferrel is, és mindkétszer simán kikapott. Sopronba viszont már eljöttek az Inter azon játékosai is - Hyll, Kratochvíl, Cisovsk, Czinege és Dzurík -, akik a korábbi meccseken nem játszottak, mert a szlovák nemzeti csapattal Iránban szerepeltek.

Matáv Compaq Sopron - Inter Bratislava (szlovák) 1-0 (0-0)
Sopron, 800 néző
vezette: Szabó (Vörös, Koloszár)
Sopron: Horváth - Vincze, Szabados, Prazenica - Perger (Csiszár), Pintér (Varga K.), Somogyi (Horváth R. ), Fehér (Bausz), Tóth I. - Tóth M. (Javrujan), Nagy T. (Sira).
Inter Bratislava: Hyll (Mucha) - Kratochvíl, Chrenko, R. Kunzo, Oprsál - Cisovsky, Czinege, Dzurík, Petrás - Halenár (Lembakoali), Kocúrek (Drobnák)

Az első félidőben jó iramú mezőnyjátékot láthatott a szépszámú közönség a Vasas-pályán, a kapukat viszont elég ritkán tudták veszélyeztetni a csatárok. Egy ideig a szünet után is jobbára a két tizenhatos közötti mezőnyjáték folyt a pályán. A hetvenkettedik percben megszerezte a győztes gólt a Sopron. Somogyi csavart a szlovák kapus előterébe egy szabadrúgást, amelyet Hyll előrevetődve kiütött. A labda Fehér elé került, aki remekül felismerve a helyzetet egyből az üres kapu közepébe lőtt. Ezt követően a soproniak alakítottak ki újabb helyzeteket, de az eredmény már nem változott. Összességében egy jó iramú, küzdelmes találkozón Fehér jó helyzetfelismerése döntött, s megérdemelten verte meg a Matáv a gyakorlatilag a legerősebb összeállításában pályára lépő szlovák bajnokcsapatot.

Korábban:

Sopron-Inter szombaton

Botár László