Vágólapra másolva!
Juan Sebastian Verón,  Manchester United tavaly 28 millió fontért (11 milliárd forint) megvásárolt középpályása ki tudja, hányadik alkalommal kötelezi el éppen magát a Manchester, vagy korábbi együttese, a Lazio mellett. Emlékezzünk: amikor nem ment olyan jól a MU-nak, Verón azt nyilatkozta, ennek ellenére remekül érzi magát az Old Traffordon. Igaz, gyorsan hozzátette, a Lazio szurkolóinak semmihez sem hasonlítható szeretetét az angolok nem tudják felülmúlni.

Verón nem átallotta kijelenteni: ha lehet, egyetlen Lazio-meccset sem mulaszt el a tévében. A klub elnökérol, Cragnottiról hozsannákat zengett, nem volt véletlen, hogy szóba hozták: visszatér az Örök Városba. Az angol sajtóban persze mindezt tagadta, az olasz újságokban pedig azt cáfolta, hogy a csatornán túl arról nyilatkozott volna, hogy a Manchesterben mennyire kiteljesedett a játéka a Lazióban eltöltött időszakhoz képest...

Az argentin szélkakas a legújabb verzió szerint marad a ködös Albionban. Az indok pedig prózaian egyszerű: Alex Ferguson maradása több sztárt - így őt is - arra ösztökél, hogy maradjon a klubnál. A News of the World - figyelem, angol sajtótermék - szó szerint ezt nyilatkozta: "Soha nem mondtam, hogy el akarom hagyni a Unitedet. Ez egy mesés klub, a Manchesterrel meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját. A társaim szerint is nagy lehetőség előtt állunk."

Verón az Alex Ferguson körül kialakult helyzetnek tulajdonítja a Manchester szezon elején tapasztalt mélyrepülését: "Mindenki a skót szakember utódját kereste, de szerintem senki nem tudta, egyáltalán kivel lehetne pótolni. De azzal, hogy Fergie meggondolta magát, a dolgok jóra fordultak. Sok manchesteri játékost erősített meg szándékában, hogy a klubnál marad."

Aligha tévedünk, ha megállapítjuk: Veronhoz hasonló köpönyegforgató futballista nem nagyon van. Illetve talán a francia Patrick Vieira: az Arsenal játékosát leginkább a Real Madriddal hozták hírbe. Londonban a huzavona azon megy, hogy Wenger edző marad-e, mert ha igen, akkor honfitársai, köztük Vieira maradnak. Nos, Wenger meghosszabbította a szerződését, de Wenger mégsem lehet biztos benne, hogy Vieira marad. A középpályás ugyanis most azt mondja, Pires és Henry maradásától teszi függővé sorsát. A két francia a minap jelentette ki: remekül érzik magukat Londonban. S a legfrissebb hírek szerint újabb francia játékos is az angol fővárosba költözhet, David Trezeguet személyében. Az Ágyúsok - világrekordnak számító - 50 millió fontot (20 milliárd forint) ajánlottak a Juventus csatáráért.

Thury Gábor

Korábban: