Vágólapra másolva!
Noha nem játszottak a hollandok ellen, a franciák ellen Lee Bowyer és Jonathan Woodgate is pályára lép az angol labdarúgó-válogatottban. Rajtuk kívül valószínűleg a hollandok ellen jó teljesítményt nyújtó Darius Vassell, Wayne Bridge és Michael Ricketts is tagja lesz az angolok világbajnoki keretének.

Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson ugyan a hollandok elleni (1-1) múlt heti találkozón nem szerepeltette a Leeds United két játékosát, a jövő hónapban sorra kerülő franciák elleni meccsen Lee Bowyert és Jonathan Woodgate-et is a pályára szeretné küldeni.

A két futballistát 2000 januárja óta nem hívták meg a válogatott keretébe, mert eljárást folytattak ellenük egy ázsiai diák elleni támadás ügyében. A tárgyalásnak vége, Bowyer ártatlan, Wooodgate-et bűnösnek találták, de az angol szövetség mindkettőjüknek engedélyezte, hogy pályára lépjenek a nemzeti tizenegyben.

Eriksson egyébként kijelentette, korántsem zavarná, ha minél fiatalabb csapattal utazna a világbajnokságra. Szakértők szerint a hollandok ellen mutatott teljesítmény alapján Darius Vassell, Wayne Bridge és Michael Ricketts valószínűleg biztosította helyét a vb-kertében. A svéd szakember elmondta: statisztikák szerint a világbajnoki győztesek átlagéletkora 28 év körül van, s ebből a szempontból az angol válogatott 2006-ra érik be.

Ennek ellenére a kapitány hagsúlyozta, nála a tehetség előbbre való szempont, mint a tapasztalat: "Ha vb-re mész és két hasonló tudású játékos között kell választani, lehet, hogy az idősebb élvez elsőbbséget a tapasztalata miatt. De ha a fiatalabb jobb, akkor muszáj őt választani! Eriksson kijelentette, a 23-as vb-keret 18 játékosát nagyjából már most meg tudná nevezni, de májusig még változhat az álláspontja, ezért nem hozza nyilvánosságra a névsort.

Thury Gábor