Vágólapra másolva!
"Képtelen ötlet, avagy a fantázia szülötte az az elképzelés, hogy David Trezeguet, a Juventus francia csatára az Arsenalhoz igazol" - fogalmazott Arsene Wenger, az Arsenal edzője, akivel állítólag a játékos menedzsere, Antonio Caliendo titokban találkozott. Nem is a hír megdöbbentő, hanem a 2000-es Eb-n a franciáknak aranygólt szerző támadó ára: 50 millió fontba (közel húszmilliárd forint) kerül.

Caliendo a News of the Worldnek a következőt mondta: "Olyan nagy klubok is érdeklődtek Trezeguet iránt, mint a Barcelona vagy a Real Madrid. De ő leginkább az angol élvonalban rúgná a labdát, szívesen játszana Arsene Wengernél. Az én találkozóm Wengerrel nagyon jól zajlott. Örülünk az Arsenal ajánlatának, már csak a két klubon a sor, hogy összejöjjön Trezeguet klubcseréje."

A Juventus általános igazgatója, Luciano Moggi azzal cáfolta a hírt, hogy a Juventus és az Arsenal olyan jó viszonyban van egymással, hogy ebben az esetben nem lenne szükség közvetítőre.

Trezeguet ebben a szezonban a Fiorentina ellen szerzett góljával már tizenöt találatnál tart. Ha az Arsenalhoz szerződne, honfitársai, Henry, Pires, Wiltord, Viera is csapattársai lennének.

Wenger, az Arsenal trénere nevetségesnek nevezte a feltételezést, hogy a francia 50 millió fontért a Highburybe szerződik. Szerinte ez a sztori a fantázia szüleménye. A londoni klub ráadásul dúskál csatárokban, Bergkamp, Kanu, Henry, Wiltord és Jeffers is az Arsenalban focizik: "Már csak azért sem fizetnénk ennyit, mert öt csatárunk van. De el tudnak engem képzelni, hogy 50 milliót költök egy játékosra? Hacsak a klub ügyvezetője nem nyer a lottón..."

Trezeguet elmondta: nem áll szándékában elhagyni Olaszországot. "Nagyszerűen érzem magam a Juvénál" - nyilatkozta a Controcampo című tévéműsorban, s emellett megemlítette, hogy Henry azért távozott az Arsenalhoz, mert több lehetőséget látott a fejlődésre Londonban, mint a Juventusnál, ahová szerinte túl fiatalon érkezett.

Thury Gábor

Ajánlat:

Fórum:

Melyik a legerősebb bajnokság?