Vágólapra másolva!
A királyi gárda alaposan megszenvedett az FC Portóval a Bajnokok Ligájában, és a madridiaknak némi szerencse is kellett a győzelemhez. A három pontot érő gólt végül egy olyan futballista szerezte meg, aki kiegészítő embernek számít a Realnál, és ebben az idényben most először volt eredményes, de ha az argentin Solari ilyen formában játszik, akkor a sérülések miatt hamarosan a kezdő tizenegyben találhatja magát.

Santiago Hernán Solari 1976. október 7-én született Rosarióban, ennek ellenéren nem a helyi Centralban, hanem a River Plate-ben lett élvonalbeli labdarúgó.

A tehetséges középpályás húszévesen, 1996. május 12-én mutatkozott mutatkozott be az argentin első ligában, amikor a Milliomosok a Deportivo Espanolt fogadták. Solari tehetségét bizonyítja, hogy a Francescoli, Crespo, Ortega, Almeyda és Gallardo nevével fémjelzett Riverben már ugyanabban a bajnokságban megszerezte első gólját: június 17-én a Ferro Carril ellen volt eredményes büntetőből.

A River az év nyarán elhódította a Libertadores-kupát, de a Világkupa-döntőt elbukta a Juventusszal szemben. Solari a bajnokságot nyert klubot 1998-ban hagyta ott, amikor az Atlético Madrid szerződtette. Spanyolországban első idényében 12 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett. Gyorsan beilleszkedett a Primera Divisiónba, az 1999-2000-es szezonban már 36-szor jutott szóhoz, s hat góllal jelezte, többet érdemel minthogy az Atléticóval alászálljon a második vonalba.

A "segélykérésre" a Real Madrid figyelt fel, a BL-győztes gárda 53 millió pezetáért leigazolta a fiatal argentint. Solari a legutóbbi idényben ennek ellenére csak kiegészítő ember volt, mindössze 14 bajnokin lépett pályára, és egy gólt szerzett. A mostani bajnokságban is legtöbbször a kispadon kapott helyet, de most góllal bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Ajánlat:

Fórum:

Ki lesz a BL-győztes?

Könyvajánlat:

Real Madrid