Vágólapra másolva!
Újabb kitüntetést kapott Babos Gábor, a holland NAC Breda kapusa. A válogatott labdarúgót alig egy hónapja az év második legjobb kapusának választották Hollandiában, most viszont egy helyi ünnepségen megkapta a Breda város legjobb sportolója címet.

A NAC Breda honlapjának nyitóoldalán már Babos Gábor fényképe díszeleg, hirdetve, hogy a magyar válogatott kapusa lett Breda legjobb sportolója. A Bredase Sportgala elnevezésű ünnepségen Babos az atléta Simon Vroement és az úszó Gijs Dament előzte meg. A hálóőrnek ez már sorozatban a harmadik hollandiai elismerése volt.

Tavaly augusztusban színpompás gálaelőadás, tűzijáték, és lézerbemutató kíséretében a holland bajnokság második legjobb játékosának választották, és elismerésül egy gyönyörű ezüstcipőt vehetett át. Alig egy hónapja az év kapusának jelölték, és ezen a szavazáson is a második lett, a PSV kapusa, Ronald Waterreus mögött, de az FC Utrecht hálóőre, Harald Wapenaar előtt.

A kilencszeres válogatott labdarúgó jelenleg az egyik legnépszerűbb futballista Hollandiában, és előfordulhat, hamarosan újabb magyarral bővül a németalföldi kontingens. Bredai pletykák szerint ugyanis a klub érdeklődik Tököli Attila (Dunaferr) iránt is.

Pincési László

Korábban: