Vágólapra másolva!
A kiváló futballtrénert és egykori szövetségi kapitányt, Illovszky Rudolfot ünnepelték szerda délben nyolcvanadik születésnapja alkalmából a Vasas vezetői és játékosai.

A Rácz Gábor tulajdonos által összehívott kisebb ceremónián kiderült az is, hogy a remek szakvezetőről kívánják elnevezni a Fáy utcai stadiont. Gyalog András, a Vasas SC elnöke szerint ennek egyetlen akadálya van, mégpedig az a jogszabály, miszerint élőről nem nevezhetnek el - többek között - létesítményt sem, noha korábban Papp László esetében is hasonlóra törekedtek.

A sportvezető hozzátette: reméli, hogy még Illovszky Rudolf életében megváltozik ez a rendelkezés, ellenkező esetben szívesen várnak évtizedeket is a névváltozással. Iványi Károly ügyvezető bejelentette, hogy tavasszal háromezer ingyenes diákbérletet osztanak ki a gyerekek körében, továbbá ezer nyugdíjasbérletet is, amit az idősebb drukkerek a Fáy utcában és éppen Illovszky mestertől vehetnek át.

Kiss László vezetőedző kijelentette: büszke arra, hogy ilyen patinás klub edzője lehet, olyan legendás tréner utódaként, mint Illovszky Rudolf. Az impulzivitásáról közismert szakember méltatta a csapat szintén jelen lévő két kapitányát, Juhár Tamást és Tóth Andrást, akik rengeteget segítettek neki az alapozás során, és ezt várja tőlük a tavaszi idényben is. Kiss László hozzátette: az anyagi biztonság végre nyugalmat hozott az öltözőbe, ám tavasszal senki se várja a csapattól, hogy sziporkázni fog, viszont azt megígérheti, hogy minden kilencven perc során "megbolondulva", szinte önkívületi állapotban hajtanak majd. A vezetőedző végezetül kijelentette: a bajnoki rajton szeretnék megverni a listavezető MTK-t, mint ahogy az összes mérkőzésükön ez a cél - pontosabban a bennmaradás az NB I-ben.

Zárásként Kiss László elsorolta az angyalföldiek kezdőcsapatát, amely - ha nem jön közbe sérülés - így fest majd az MTK ellen: Nota vagy Kövesfalvi - Schindler, Hrutka, Juhár, Tóth András - Simek, Árki, Aranyos, Tóth Norbert - Bükszegi, Gyánó.

Bánki József