Vágólapra másolva!
Sobotzik 89. percben, büntetőből elért góljával vereséget szenvedett a Matáv Compaq Sopron futballcsapata a bécsi Rapid otthonában.

Rapid Wien - Matáv Compaq Sopron 1-0 (0-0)
Bécs, 400 néző
Vezette: Stuchlik
Rapid: Payer - Hiden (Schüsswald), Feldhofer (Freund), Knez (Prisc), Adamski (Taument) - Lagonikakis, Zingler (Ivanschitz), Herzog (Kauz), Jazic - Vico (Sobotzik), Wallner (Wagner). Edző: Lothar Matthäus.
Matáv: Farkas - Vincze G., Szabados, Prazincia (Varga K.) - Csiszár (Javrujan), Pintér (Bausz), Somogyi (Horváth R.), Fehér Z., Tóth I. (Sifter) - Sira (Perger), Tóth M. (Nagy T). Edző: Simon Tibor.
gól: Sobotzik (11-esből) a 89. percben
kiállítva: Lagokakis és Fehér Z. a 43. percben

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A bécsiek enyhe mezőnyfölényben voltak, kapura viszont Simon Tibor fiai játszottak veszélyesebben, a Matávot Bécsbe elkísérő soproni szurkolók nem kis örömére. A félidő hajrájában a kakaskodó Fehér Zoltánt és Lagokakist kiállította a játékvezető.

A második játékrészben fokozódott a hazaiak nyomása. Mindkét szakvezető elég sokat cserélt, a kapura pedig szinte semmi veszélyt nem jelentett a Rapid, de ekkor már a Matáv sem.

A győztes gólt sem kidolgozott akcióból szerezte a Rapid. Vincze bizonytalankodott a soproni 16-oson belül, Sobotzik elvette tőle a labdát, majd szabáyltalankodtak vele a soproni védők. A büntetőből a sértett magabiztosan helyezett a jobb alsó sarokba.

Simon Tibor: "Az első félidőben szervezetten játszottunk, de megint voltak olyan fegyelmezetlenségek, amilyeneket nem tűrök."

A másik szerdai magyar érdekeltségű nemzetközi edzőmeccsen a Bíró - Bernáth (Vadicska), Kuttor, Pallasio, Szekeres - Kiss, Plókai (Aleksic), Böőr, Tiber - Bajzát (Nenadic), Kerekes (Majoros) összeállításban pályára lépő DVSC hazai pályán 1-0-ra kikapott a Vojvodinától.

Botár László

Korábban:

Simon Tibor vs. Lothar Matthäus