Vágólapra másolva!
Az utóbbi hónapokban fura időket élt át Vincze István, az egykori válogatott csatár. A népszerű "Pilut" előbb elküldték a Vasastól, majd Kiss László vezetőedző egyetértésével visszavették, hogy aztán a téli szünetben már NB I/B-ben szereplő már Pécsben találja magát. Vincze távozása ellenére könnyen lehet, hogy a nem változik a csatárok száma Angyalföldön, a brazil Braga ugyanis valószínűleg a Vasashoz szerződik. 

"Még fél éves szerződés kötött a Vasashoz, ám mivel csak félidőkre, vagy húsz percekre számított rám a szakvezetés, inkább elfogadtam Tóth Bálint invitálását és Pécsre igazoltam" - mondta Vincze István. "Azt viszont hangsúlyoznám, hogy abszolút korrekt módon váltam el az angyalföldi vezetőktől. Kiss László vezetőedzővel sokat beszélgettünk, s őszíntén elmondta, hogy mivel igazoltak csatárokat, rám és Váczi Zolira az alapfelállásban csak csereként számít. Egyáltalán nincs tüske bennem ezért, sőt, sajnálom, hogy nem tudtam többet segíteni a Vasasnak, de 2-3 hónapig sérült voltam, ezért ez nem sikerülhetett. Pécsre nem levezetni érkeztem, hiszen érzem, hogy pár év még bőven benne van a lábamban. Csak azok a fránya sérülések kerüljenek el."

Vincze tehát távozott Angyalföldről, a a kiesés elől menekülő Vasas azonban már eddig is alaposan bevásárolt: érkezett Hrutka, Bükszegi, Váczi, Hámori, Szabados és Fabró. Könnyen lehet, hogy a névsorhoz brazil Braga is csatlakozik, a dél-amerikai csatár eddig ugyanis - az edzéseken és a felkészülési mérkőzésen, ahol gólt is szerzett - remek benyomást tett a Vasas vezetőire.

A Fáy utcai elöljárók le is akarják igazolni a játékost, nem sajnálják az érte kifizetendő milliókat. S hogy eddig miért nem szerződtették, arra egyszerű a válasz: meg kívánják várni, hogy Kiss László vezetőedző is rábólintson a brazil megszerzésére, elvégre csapat összetétele a tréner hatáskörébe tartozik. Szombaton a Vasas a Szolnokkal játszik edzőmérkőzést, s ezt követően dönt a szakmai stáb a brazil leigazolásáról.

Bánki József

Ajánlat: