Vágólapra másolva!
Az AC Milan együttese nem szerepel valami jól ebben a szezonban, noha a csapat az UEFA-kupában még mindig versenyben van, a bajnokságban 23 forduló után csak a hatodik helyen áll. Márpedig a rossonerik számára a minimum a Bajnokok Ligájában való indulás kiharcolása, amihez legalább a negyedik helyen kellene zárni. A drukkerek a legutóbbi hazai meccseken kifütyülték a játékosokat, és elsősorban a "nagy öregekkel" elégedetlenek.

Az egykoron a világ legjobb klubcsapatának számító Milanból (amely a kilencvenes években két BEK-et nyert) jelenleg még négyen tartoznak a rossonerik játékoskeretéhez. A kapus Sebastiano Rossi általában csak kispados, így őt nem érheti szemrehányás a gyengébb szereplésért, míg a csapatkapitány és "nemzeti intézménynek" számító Paolo Maldini már december óta sérüléssel bajlódik, így ő sem tehet arról, hogy a Milan immár hat forduló óta nyeretlen.

A középhátvéd Alessandro Costacurta és a középpályás Demetrio Albertini azonban rendszeresen pályára lép, és a hazai drukkerek elsősorban őket teszik felelőssé a gyengélkedésért. A legutóbbi hazai mérkőzésen az Atalanta ellen (amely gól nélküli döntetlenre végződött) a szurkolók Albertini minden egyes rosszul sikerült passzánál élénk füttyszóba kezdtek. Mindez alaposan feldühítette a sérüléséből lábadozó Maldinit.

"Nagyon csalódott vagyok, amikor azt hallom, hogy a Giuseppe Meazza-stadionban kifütyülik Albertinit, amikor valamelyik átadása nem sikerül tökéletesre" - mondta a hátvéd. "Úgy látszik, már elfelejtették, hogy mit tett a klubért. Őszintén szólva nem is értem, miért gondolják, hogy a nagy öregek nem tesznek meg mindent a sikerért" - fejezte be a csapatkapitány, akinek a sérülése szépen javul, és reményei szerint már áprilisban pályára léphet.

Ezek a mondatok Maldinitól már nagyon kemény kritikának számítanak, hiszen ő korábban híres volt arról, hogy még véletlenül sem mondott semmi olyat, ami bármilyen vitára adott volna okot, vagy bárki sértőnek érezhette volna.

Ajánlat: