Vágólapra másolva!
Lassan, biztosan, fontolva haladva menetelget a címvédő AS Roma az olasz labdarúgó-bajnokságban, a Farkasok a 24. forduló nyitó mérkőzésén Montella szezonbéli első találatával verték a harcos Perugiát. Capello fiai ezzel már 21 meccse veretlenek, s visszavették a vezetést a Juventustól.

Jól játszott a Perugia, szépen, szebben játszott a Perugia, de a bajnok nyert, ha nehezen, szenvedve, szerencsésen is. A közepes színvonalú találkozó egyetlen gólját az a Vincenzo Montella szerezte, aki ebben a szezonban még volt eredményes, igaz, sérülése miatt sokat ki is hagyott. Fejjel vette be Córdoba kapuját, a döntő momentumot megelőző Delvecchio, Candela összjáték, a francia önzetlen átadása élményszámba ment. Amúgy Tottiék igen gyengén muzsikáltak, de három iksz után a három pont volt a legfontosabb - és kedden BL-meccs vár rájuk, a szerdai Barca-derbi visszavágója, talán sorsdöntő csoportmeccs.

Győzelmével a Roma immár 21 forduló óta veretlen, az Olimpicóban meg aztán időtlen idők óta, már ami a bajnokságot illeti. És újra vezet, ha csak ideiglenesen is, mert a Juventus és az Inter vasárnap játszik. De nem maradt le, nem botlott újra (mert a sok döntetlen igazából semmire sem jó), legközelebb a Lecce vendége lesz. A Perugia úgy tizedik, hogy hat ponttal előzi meg a kiesésre álló Bresciát, számára sokat ért volna egy - megérdemelt - remi.

Serie A, 24. forduló:
AS Roma - Perugia 1-0 (0-0)
gól:
Montella (58.)

Vasárnap játsszák:
Atalanta - Lazio
Bologna - Verona
Chievo - Brescia
Fiorentina - Lecce
Inter - Udinese
Piacenza - Parma
Venezia - Milan (15 óra)
Torino - Juventus (20.30)

Ajánlat: