Vágólapra másolva!
Noha az élcsapatok többsége már szombaton pályára lépett a Primera Divisiónban, azért vasárnapra is maradt rangadó, hiszen a negyedik és ötödik helyen azonos pontszámmal álló Real Betis és a Celta Vigo egymással mérkőzött. A találkozón a sevillaiak simán nyertek, és ezzel feljöttek a harmadik helyre, a Celta pedig a hatodik pozícióba csúszott vissza.

A Betis újoncként kiválóan szerepel a pontvadászatban, de a Vigóra sem lehet panasz, így érdekes és főleg izgalmas mérkőzésre volt kilátás. Noha mindkét együttes csak egy igazi csatárral kezdte a meccset (ráadásul a Celtánál nem a házi gólkirály Catanha, hanem a francia Maurice kapott helyet a kezdőcsapatban), a találkozó igazi támadófutballt hozott, főleg a hazaiak részéről.

A sevillai együttes a 25. percben szerezte meg a vezetést, mégpedig tizenegyesből, amit a brazil Denílson értékesített. Az egykoron a világ legdrágább futballistájának számító labdarúgónak, aki az egész idény során kiválóan focizik, ez volt a második találata a szezonban. Nem sokkal később már 2-0 állt az eredményjelző-táblán, köszönhetően Rivasnak, aki Denílson szabadrúgását gyötörte a gólvonal mögé. A védő ezzel tulajdonképpen megkapta megérdemelt jutalmát, hiszen a legutóbbi két meccsen és most is ápolni kellett őt fejsérülés miatt.

A szünet után aztán alaposan felpörögtek az események, előbb mindkét oldalon született egy-egy gól, majd a játékvezető vette át a főszerepet: Burrull ugyanis kiállította a Celta orosz középpályását, Karpint, akinek előbb sárga lapot adott durva belépője miatt, majd miután a játékos egyértelmű kézjelekkel hozta tudtára, mit gondol az ítéletről, a pirosat is felmutatta neki. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a meccs, de az utolsó percek azért még tartogattak váratlan eseményeket.

Két perccel a lefújás előtt a Betis tizenegyest kapott Amato felvágásáért, és a sértett kis híján összeverekedett csapattársával, Benjamínnal azon, hogy melyikük végezze el a büntetőt. Végül az argentin lett a nyertes, és be is rúgta a tizenegyest, ám Benjamín nem ünnepelte a gólszerzőt együtt a többiekkel. Miközben a sevillaiak örvendeztek, addig a Celta másik orosz játékosa, Mosztovoj dühében a bíró irányába rúgta a labdát, mire ő is piros lapot kapott.

A forduló előtt a Celtával és a Betisszel azonos pontszámmal állt a Bilbao is, amely azonban ezúttal idegenben vereséget szenvedett a Valladolidtól. A hazaiak első találata demoralizáló jellegű volt: a nagy tehetségnek tartott, egykori Real Madrid-nevelés Tote birkózott a védőjével a tizenhatoson belül, majd egy váratlan ötlettől vezérelve teljesen kifacsart mozdulattal, sarokkal akarta beadni a labdát, amely egy védőn megpattanva a hálóban kötött ki. Úgy látszik, a csatár igazi mumusa lesz a baszkoknak, hiszen az ősszel mesterhármast rúgott Bilbaóban.

Érdekes összecsapást hozott a Real Sociedad és a Rayo Vallecano kiesési rangadója. A hazaiak a második félidő közepén már két góllal vezettek, ráadásul a bosnyák Bolics kiállítása miatt emberelőnyben voltak (a csatár a Sociedad kapusát, Westerveldet lökte fel), de a madridi együttes így is képes volt az egyenlítésre.

Ajánlat:

A Primera Divisón állása és mesterlövészei

Korábban:

A Betis négyet rúgott a Celtának