Vágólapra másolva!
Míg a ligakupa - vagy ahogyan Angliában hívják, Worthington Cup - nyertesei, a Blackburn játékosai euforikusan ünneplik sikerüket, addig Arsene Wenger a kupagyőztest lekicsinylően azt nyilatkozta, a Rovers nem érdemli meg, hogy az UEFA-kupában induljon. Igaz, az Arsenal menedzsere nem elsősorban a Blackburnt kritizálja, inkább a kupagyőzelem értékében kételkedik.

Eufória a Blackburnnél, fanyalgás az Arsenalnál. A Rovers első góljának szerzője, Matt Jansen élete legszebb napjának nevezte a sikert: "Nem kétséges, ez volt életem legnagyszerűbb délutánja" - mondta. "Most kellő önbizalpmmal játszunk majd a bajnokságban, az előttünk, a 17. helyen álló Bolton Wanderers következik, s nekünk menekülni kell a kiesés elől."

Arsene Wengernek, az Arsenal menedzserének az a véleménye, hogy a Blackburn nem az az együtes, amelynek európai kupában kellene szerepelnie. A francia szakember szerint a Premier League hatodik helye értékesebb, mint a Worthington Kupa-győzelem. A dolgot Graeme Souness, a friss kupagyőztes edzője nem hagyta annyiban:

"Wenger kivételes helyzetben van, ő egy fantasztikusan jól szervezett klubnál dolgozhat. Az Arsenalon kívül csupán annál a négy-öt klubnál gondolkodhatnak hasonlóan, ahol valószínű, hogy a csapat bejut az első hatba. Amit Wenger mond, az elitizmus, a nagyok védelme. Próbáljon például a Derby County vagy a Sunderland arra alapozni, hogy 'odaér', s ezáltal indul az európai kupasorozatban. Egyiknek sincs esélye. Wenger lehetne árnyaltabb is, a világ nem kizárólag az első hat helyezett körül forog."

Thury Gábor

Ajánlat:

Henry Trezeguet-vel játszana

Korábban:

Cole kupagyőztes gólja is kevés a vébéhez

Fórum:

Melyik a legjobb európai fociklub?