Vágólapra másolva!
A szerdai brazil lapok szerint Luis Felipe Scolari, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya engedett a külső nyomásnak, és Romario játékára is számít a május 31-én kezdődő koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon.

Fernando Cardoso államfő hétfőn kijelentette: reméli, hogy a harminchat éves csatár is tagja lesz a vb-keretnek. Az O Globo című újság úgy tudja, hogy Ricardo Teixeira, a szövetség elnöke kedden együtt vacsorázott Luis Felipe Scolari szövetségi kapitánnyal és Romarióval. "Teixeira megkérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem újra pályára lépni a válogatottban" - mondta a futballista. "Azt feleltem, hogy rajtam semmi sem fog múlni."

Scolari nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A szakvezető azért nem kedveli Romariót, mert a pályán kívüli viselkedését nem tartja elfogadhatónak. A játékos rendszeres vendége az éjszakai mulatóknak. Carlos Melles sportminiszter is kiállt Romario mellett. "A nép szava Isten szava, oda kell rá figyelni. A szurkolók imádják Romariót, tehát ott a helye a csapatban."

Egy közvélemény-kutatás szerint a futballrajongók hatvan százaléka azt szeretné, ha Romario játszana a világbajnokságon.

Korábban:

A brazil szurkolók Romariót követelik a válogatottba