Vágólapra másolva!

Felfüggeszti a magyar focimeccsek közvetítését a Sport1

A Sport1-tv a tisztázatlan közvetítési jogviszonyok miatt meghatározatlan időre felfüggeszti a magyar élvonalbeli labdarúgó-mérkőzések közvetítését.

Noha a Sport1 adásai immár 800 000 háztartásban nézhetők, a sportcsatorna eláll a pénteki FTC-ZTE bajnoki labdarúgó-mérkőzés közvetítésétől.

A csatorna igazgatója, Borsány András azt nyilatkozta: az MTV vitatja a Sport1 bajnoki futballmeccsekre vonatkozó közvetítési jogát. Borsány a helyzet tisztázására kérte a vagyon értékű jogok hasznosításáról rendelkező Magyar Labdarúgó Ligát. Muszbek Mihály MLL-igazgató - Borsány szavai szerint - levelében dodonai választ adott, így a sportcsatornát működtető kft. úgy döntött, amíg a két televízió nem ül le tárgyalni, nem közvetít NB I-es mérkőzéseket. A tavaszi idény pénteki nyitómérkőzését így az m2 közvetíti, 18 órától.

"Mindkét fél akkor jár el jogszerűen, ha a tárgyalásokig nem közvetít" - fűzte hozzá Borsány.

Információink szerint a Sport1-et működtető UPC Kft. a csapatoknak járó jogdíjat napra pontosan befizette. Ez NB I-es találkozók esetében 500 millió, míg a Magyar Kupa-meccsek közvetítésénél 100 millió forintot jelent. Az MTV ugyanakkor jelentős összeggel tartozik a kluboknak.

A Sport1 a közeljövőben élőben közvetít majd angol élvonalbeli futballmeccseket és az FA-kupa döntőjét, Kótai Mihály március 9-i bokszmeccsét és a magyarországi B csoportos jégkorong-vb meccseit.