Vágólapra másolva!
Nagy formahanyatláson ment keresztül a Bayer Leverkusen labdarúgócsapata. Egy hete még a Dortmund elleni 4-0-s sikert ünnepelhették a gyógyszergyáriak, aztán a hétközi BL-fordulóban ők kaptak egy négyest az angol Arsenaltól. Klaus Topmöller csapata ezúttal Freiburgban javíthat. A bajnok Bayer Stuttgartba látogat, ahol a győzelem mellett még Elber rekordjáért is szoríthatnak a bajor fanatikusok.

A legjobb pozícióban, és talán formában lévő "magyar" csapat, a Hertha ezúttal a kiesőjelölt Kölnhöz látogat, és bár nagy esélyes, nem szabad elfelejteni, Kölnben utoljára 1974 áprilisában nyert a berlini együttes. A mérleg is egyoldalú: 15 hazai siker mellett csupán egy döntetlen, két 2 vereség áll a pályaválasztó neve mellett. A hazai csapatban Voigt és Laslandes eltiltás, Arveladze, Keller, valamint Lottner sérülés miatt nem szerepelhet. A Herthában Király és Dárdai biztos kezdő, Neuendorf, Deisler és Nedzipi harcképtelen. Viszont a papírforma alapján megszakadhat a 28 éves nyeretlenség.

A Cottbus elméletileg vereségre ítéltetett a Schalke ellen, ám a tavalyi 4-1-es siker még élénken élhet a gelsenkircheni vendégek emlékezetében. Az Energie kezdőcsapatában Miriuta az egyetlen "magyar", Sebők sérült, Mátyus (Reghecampffal együtt) eltiltott, Vincze kispados. A Schalkéban Möller, Mpenza, Nemec és Hajto nem játszhat, de szerintünk egyértelmű a vendégsiker. A Werder Bremen a Mönchengladbach vendégeként próbál javítani gyenge tavaszi teljesítményén, s a döntetlenre mindenképpen jó is lehet. Hazai oldalon mindenki egészséges, Brémában Ernst és Wehlage eltiltott.

A Bayer Leverkusen négy pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, ám a hétvégi, fölényes 4-0-s sikert már elfeledték a szurkolók. A Bajnokok Ligájában ugyanis 4-1-re kikapott a csapat Londonban az Arsenal vendégeként, és emiatt bizony kárpótolni kell a nézőket. Kérdés, Freiburgban lesz-e erre lehetősége a gyógyszergyáriaknak. Az utóbbi négy freiburgi fellépés mind vendégsikerrel végződött, a hazaiak utoljára 1996 májusában verték meg a Leverkusent.

A bajnok Bayern München a Cottbus elleni 6-0-val felvértezve utazik Stuttgartba. "Reálisan a harmadik helyre érhetünk oda" -értékelt Karl-Heinz Rummenigge, a klub alelnöke. "De ki tudja, hátha szerencsénk lesz." A találkozó a brazil csatár Giovane Elbernek is fontos lehet. A támadó eddig 106 Bundesliga-gólt szerzett, s ha betalál, akkor beállítja az egykori Dortmund-sztár, a svájci Stephane Chapuisat csúcsát, s a német bajnokság legeredményesebb légiósa lehet. Az igazi ráadás az lenne, ha éppen egykori csapata, a Stuttgart ellen ezt meg is döntené.

A 25. forduló programja:
Szombat, 15.30:
Stuttgart - Bayern München
Köln - Hertha
Hamburg - Nürnberg
Mönchengladbach - Bremen
Freiburg - Leverkusen
Cottbus - Schalke
1860 München - Rostock
Vasárnap, 17.30:
Kaiserslautern - Wolfsburg
Dortmund - St. Pauli