Vágólapra másolva!
Egyelőre nincs elnöke az Olasz Labdarúgó Ligának, miután az olasz első és másodosztályban szereplő csapatok elnökei nem jutottak közös nevezőre a két pályázó, Franco Sensi és Stefano Tanzi sorsát illetően. A szurkolókat persze jobban izgatja a milánói derbi, amelyen az AC Milan és az Inter kétszázötvenedszer csap össze, illetve hogy sikerül-e Tottiéknak zsinórban 22. meccsükön is veretlennek maradniuk, beállítva ezzel a Roma klubrekordját.

Olaszországban a torinói rangadót a milánói derbi követi: a 6. helyezett AC Milan a listavezető Intert fogadja. Általában a rangadókra fel is szívja magát a piros-fekete együttes, bár a kezdőcsapatból kilencen (Aliyu, Redondo, Inzaghi, Maldini, Ambrosini, Albertini, Helveg, Serginho) sérültek. Az Interben Ronaldo továbbra is sérült, sőt, a hírek szerint nyártól az Inter meg is válik tőle. A brazil klasszis mellett Padalino, Okan, Georgatos, Emre és Vivas is harcképtelen. Kallon még mindig nem fér bele Cúper mester elképzeléseibe, s továbbra is Recoba, Ventola, illetve Vieri a három kezdőcsatár.

A két klub között egyébként ez lesz a 250. derbi, a mérleg jelenleg az AC Milan felé billen. Hatvan döntetlen mellett a piros-feketék 94-győzelmet számlálnak, míg a városi vetélytárs csupán 86-nál tart. Ami csak a szigorúan vett bajnoki összecsapásokat illeti: a szombati ütközet lesz a 158. - itt már az Inter nyert több mérkőzést, 56-ot a Milan 50 sikerével szemben.

A várható kezdőcsapatok:
AC Milan: Abbiati - Contra, Laursen, Costacurta, Kaladze - Gattuso, Albertini, Serginho - Rui Costa - Sevcsenko, Javi Moreno

Internazionale: Toldo - J. Zanetti, Cordoba, Materazzi, Simic - Seedorf, Di Biagio, C. Zanetti, Recoba - Ventola, Vieri

A címvédő AS Roma vasárnap délután a Leccéhez látogat, amelyhez kedves élmények fűzik. A tavalyi bajnoki diadalmenet épen itt kezdődött, akkor a Roma 4-0-ra győzött Batistuta két góljának köszönhetően. A Lecce a múlt héten győzött a kiesési rangadón a Fiorentina otthonában, lassan viszont már a hazai nézőket is illő lenne megörvendeztetni, hiszen november 18-a óta nem győzött a csapat hazai környezetben. A Roma viszont 21 mérkőzés óta veretlen, s ha vasárnap sem kap ki, azzal beállítja klub rekordját. A Leccében Giorgetti sérült, amúgy Delio Rossi a győztes csapatot küldi ismét pályára. Rómában Fabio Capello nem számolhat Assuncaóval, míg a támadósorban Montella mellett minden bizonnyal Batistuta kezd majd.

A Juventus otthon fogadja a Bolognát, és ugyanúgy győzelmi esélyekkel kezdi a találkozót, mint a Lazio a Venezie ellen. Az UEFA-kupából csúfosan kiesett Parma a Chievót fogadja, kérdés, felszívja-e magát a csapat, de nem lesz könnyű dolga a Bresciának a Piacenza, illetve a Perugiának a Torino ellen.

Az olasz labdarúgáshoz kapcsolódó hír, hogy a tervezettekkel ellentétben az olasz első és másodosztályban szereplő csapatok elnökei mégsem választották meg a liga új elnökét, miután sem Franco Sensi, sem Stefano Tanzi nem szerezte meg a szükséges szavazatok többségét.

A hét végi program:
Brescia - Piacenza
Juventus - Bologna
Lazio - Venezia
Lecce - AS Roma
Parma - Chievo
Perugia - Torino
Udinese - Atalanta
Verona - Fiorentina
AC Milan - Inter