Vágólapra másolva!
Közepes iramú és színvonalú mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó hazai csapat megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Győr - Debrecen 2-1 (2-1)
Győr, 3500 néző
vezette: Szarka
Győr: Molnár - Bognár, Stark, Böjte, Andre - Baumgartner (Bajusz 80.), Lakos, Farkas, Károlyi (Székely 82.) - Szanyó, Semenik (Krejci 63.)
Debrecen: Bíró - Bernáth, Kuttor, Szekeres, Hanák - Aleksic (Nenadic 71.), Plókai, Böőr, Tiber (Sketiani a szünetben) - Bajzát, Majoros (Kiss a szünetben)
gól: Szanyó (12., 39.), illetve Böőr (35.)
sárga lap: Lakos (88.), illetve Bernáth (74.)
kiállítva: Böjte (78.)

9. perc: Bajzát a jobboldalon tört előre, középre adása után Tiber 3 m-es perdítését Molnár a gólvonalon elvetődve hárította.

12. perc: Semenik szépen vette le Bognár előreívelt labdáját, majd Szanyó elé passzolt, aki 10 m-ről, a kifutó Bíró felett a hálóba emelt (1-0).

34. perc: Bajzát teljesen egyedül tört a győri kapura, elvitte a labdát Molnár mellett is, de kisodródott és az oldalhálóba lőtt.

35. perc: Aleksic indításával Böőr lépett ki a védők között, és 11 m-ről a győri kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-1).

39. perc: Andre visszagurítása után Farkas 20 m-es lövésébe Szanyó beletette a lábát és a labda a bal alsó sarokba vágódott (2-1).

46. perc: Szanyó indításával Lakos tört kapura, 6 m-es lövését Bíró lábbal hárította.

78. perc: Böjte utolsó emberként szabálytalanul szerelte Sketianit, amiért Szarka játékvezető kiállította.

Tamási Zsolt, az ETO edzője: "Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, nagy akaraterővel játszottunk. Mindkét félidőt jól kezdtük, szép támadásokat vezettünk főként a jobb oldalon, megérdemelten szereztünk vezetést. Nagy figyelmetlenségből kaptuk viszont a gólt, de szerencsére még a szünet előtt Szanyó újra megszerezte a vezetést. A második játékrészben számítottunk rá, hogy letámad a Debrecen, ha Lakos pontosabban céloz, tovább növelhette volna az előnyünket. A cserékre kényszerű okokból került sor, Baumgartner jelezte, hogy rúgást kapott, Böjte kiállítása miatt pedig egy védőt kellett beállítanom. A győzelmünk értékét növeli, hogy egy jól játszó csapatot vertünk meg."

Dajka László: "A mérkőzéseket gólra játsszák... Annak ellenére, hogy végig fölényben voltunk, kétszer annyi gólszerzési lehetőségünk volt, mint az ETO-nak, az ellenfelünk gazdagodott három ponttal. A játékunk a helyzetekig jó volt, az utolsó pillanatokban azonban nem koncentráltunk eléggé."

Papp Győző

Ajánlat:

Korábban:

Kicserélődött csapatokkal rajtol az NB I