Vágólapra másolva!
Kevesen mondhatják el magukról, hogy egy mérkőzésen két gólt is szereztek a Manchester United ellen, de a Derby County csatára, Malcolm Christie vasárnap óta ezzel büszkélkedhet. Sőt, a támadó közel állt ahhoz, hogy mesterhármast érjen el a Vörös Ördögök ellen, de harmadik találatát a játékvezető érvénytelenítette.

Fotó: EPA
A raktárosból lett gólvágó ismét megkeserítette a MU életét

A Derby County mestere, Jim Smith azonban felfigyelt rá, és 1998 októberében ötvenezer fontért szerződtette. Eleinte csak a tartalékok között szerepelt, az első csapatban 1999 januárjában mutatkozott be a Sheffield Wednesday ellen, következő élvonalbeli szereplésére pedig még egy évet kellett várnia. 2000 januárjában azonban letette a névjegyét, a Middlesbrough ellen kétszer volt eredményes.

A bajnokság hátra lévő részében további három gólt ért el, aminek eredményeképpen meghívást kapott az U21-es válogatottba is, ahol a görögök ellen rögtön gólt szerzett. Az előző idényben tovább folytatta remeklését, hiszen nyolc találattal házi gólkirály lett, és legfontosabb gólját éppen a Manchester United ellen szerezte: a Derby County az ő találatával nyert az Old Traffordon, és a csapat így maradt benn a legjobbak között. A jelenlegi idényben eddig öt alkalommal volt eredményes, de a Vörös Ördögök ellen ismét összekapta magát.