Vágólapra másolva!
Hidegkuti Nándor vasárnap lett volna nyolcvanéves, de nem érte meg ezt a kerek évfordulót: február 14-én szív- és keringési elégtelenségek következtében hunyt el az ötvenes évek legendás Aranycsapatának középcsatára, akit hétfőn délben helyeztek örök nyugalomra az Óbudai temetőben.

Fotó: HavariaPress
A jövő focistái Hidegkuti sírjánál
MLSZ

Buzánszky: Hidegkuti a világ legjobb csatára

Gyászbeszédében Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter kiemelte: Hidegkuti Nándor bebizonyította, hogy a legnehezebb helyzetben is érdemes magyarnak, nemesnek lenni. "Nándi bácsi megmutatta, hogy tehetséggel, szorgalommal lehet világhírnévre szert tenni, életútja tiszteletre, határtalan rajongásra késztet."

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke Juan Antonio Samaranch és Jacques Rogge volt és jelenlegi NOB-elnök nevében is búcsúzott: "Hidegkuti a legtöbbet érte el, amiről egy sportoló álmodhat: pályafutása során olimpiai bajnok lett, és világbajnokságon is képviselhette hazáját. Szeretett volna idén a többi olimpikonnal együtt visszatérni Helsinkibe, ahol ötven évvel ezelőtt a magyar sport történetének legsikeresebb olimpiáját rendezték. Nehéz szívvel búcsúzom Hidegkuti Nándortól, a MOB tagjától, aki vasárnap lett volna nyolcvanéves."

Fotó: HavariaPress
A sportminiszter (balra), a miniszterelnök (2. balról) és a MOB elnöke (jobbra) a temetésen

Buzánszky Jenő, aki a válogatottban volt Hidegkuti csapattársa, beszéde előtt azt a cipőt helyezte el a ravatalnál, melyet vasárnap, a legendás középcsatár nyolcvanadik születésnapján szerettek volna átadni neki. "Kerülte a feltűnést, a csillogást, igaz barát volt a pályán és azon kívül" - emlékezett az Aranycsapat jobbhátvédje. "Ő a világ legjobb középcsatára, százegy éves labdarúgásunk kiemelkedő egyénisége. A sors megfosztotta attól, hogy méltóképpen ünnepelje meg nyolcvanadik születésnapját."

Szusza és Sándor rosszul lett

Hidegkuti Nándor temetésén, a gyászszertartás alatt Szusza Ferenc, az Újpest egykori legendás csatára és az elhunyt hajdani MTK-s játékostársa, Sándor Károly rosszul lett, mentő szállította őket a Kútvölgyi úti kórházba. Az első diagnózisok szerint nincs komoly baj, óvatosságból kerül sor orvosi megfigyelésükre.

Korábban: