Vágólapra másolva!
Sikeresen mutatkozott be vezetőedzőként a legmagasabb osztályban Simont Tibor, a Matáv Sopron futballcsapatának szakvezetője, aki együttesével gól nélküli döntetlent ért el Székesfehérvárott a Videoton otthonában.

A csapat hétfőn újra útra kelt, hiszen kedden Újpesten lép pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A tavaszi kezdésről és a közeledő kupameccsről is beszélt a soproni tréner: "Ami a fehérvári meccset illeti, teljesítettük célunkat" - kezdte Simon, majd így folytatta: "A védekezésünkben akadtak olyan hiányosságok, amelyek korábban nem voltak jellemzőek. Valószínűleg változtatok, de nem csak az összeállításban, hanem elképzelhető, a játékrendszeren is. Egy jó erőkből álló, talán a legjobb magyar középpályást, Dvéri Zsoltot a soraiban tudó együttes otthonában szereztünk pontot, ám ez csak akkor érhet valamit, ha a következő fordulóban itthon legyőzzük a Dunaferrt. Természetesen megnéztem a Dunaferr-Újpest meccset. Érezhető volt, hogy az dönt, hogy ki lövi az első gólt. A kupameccsen ugyan a papírforma az Újpest továbbjutását ígéri, ám én nem félek senkitől, a Megyeri útra is győzni megyünk."

Magyar Kupa, negyeddöntő:
kedd:
Újpest - Sopron, 18 ó, v: Megyebíró

szerda:
Szekszárd (NB III) - Tatabánya (NB I/B) 14.30 ó, v: Szabó R.
Dunaferr - Videoton, Akasztó, 16 ó, v: Kassai
Haladás - Győri ETO, 18 ó, v: Makai

A továbbjutás egy találkozón dől el, ha a rendes játékidő és a 2x15 perces hosszabbítás után sincs győztes, akkor tizenegyes-párbaj következik. Az elődöntő sorsolását csütörtökön tartják.

Botár László