Társoldalunk:

Kubala a héten elhagyhatja a kórházat

Kubala Lászlót, az ötvenes évek klasszis labdarúgóját három héttel ezelőtt súlyos agyérgörccsel szállították a barcelonai klinika intenzív osztályára. A kezelőorvosok véleménye szerint az idén 75 éves sportember állapota nem javult, de néhány napja már stabilizálódott.

Kubala egyedülálló rekordként három válogatottban is szerepelt: a magyarban háromszor, a csehszlovákban hatszor, majd a spanyolban - immár világklasszisként - tizenkilencszer. Ezeken a mérkőzéseken összesen 15 gólt lőtt.

Magyarországon a Ferencvárosban és a Vasasban, Csehszlovákiában az SK Bratislava színeiben játszott, majd egy rövid olaszországi kitérő után 1951 és 1963 között a Barcelona futballistája volt.

Spanyolországban négy bajnoki és hat kupaelsőségből vette ki a részét, továbbá csapatával kétszer a VVK-t (az UEFA-kupa elődjét) is elhódította. Megfordult még az Espanyolban, majd Kanadában és Svájcban is.

Edzőként szintén sok sikert ért el: 11 éven át volt a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, 1992-ben az olimpiai együttes másodedzőjeként aranyérmes lett, a Barcelonával pedig 1982-ben KEK-et nyert.

Ajánlat:

Szusza és Sándor továbbra is kórházban

Korábban:

Kubala Lászlónak agyembóliája van