Vágólapra másolva!
A Bayern München a jelenlegi idényben korántsem szerepel olyan kiválóan, mint egy évvel korábban, de a védelemre nem lehet panasz a bajoroknál: a müncheni együttes a Bundesligában 25 forduló alatt mindössze 19 gólt kapott. Ennek ellenére Ottmar Hitzfeld a nyáron elsősorban egy hátvédet szeretne igazolni, és a kiszemeltje is megvan a Köln kameruni futballistája, Rigobert Song személyében.

A német bajnokcsapat hátsó alakzata megbízhatóan szerepel ebben a szezonban, azonban Ottmar Hitzfeldnek nem sok választása van, ha a védelem középső részét akarja összeállítani: ezen a poszton ugyanis mindössze három labdarúgó, Robert Kovac, Thomas Linke és Samuel Kuffour áll a rendelkezésére, akik közül általában Kovac és Kuffour szokott lehetőséget kapni.

A bajoroknak ezidáig szerencséjük volt, hiszen egyik focista sem dőlt ki a sorból sérülés miatt, azonban a szakvezető a következő idényben már nem akar ilyen kockázatot vállalni, ezért a nyáron mindenképpen szeretne egy középső védőt szerződtetni, mégpedig olyat, aki nem csak az ellenfél támadásait képes megakadályozni, hanem szükség esetén hosszú indításokkal a támadások vezetésében is részt vesz.

Márpedig a klub menedzsere, Uli Hoeness szerint a kameruni Rigobert Song tökéletesen megfelel ezeknek a kívánalmaknak. Az Afrika-kupa győztes válogatott csapatkapitánya ráadásul meglehetősen tapasztaltnak mondható: már az 1994-es világbajnokságon is ott volt 17 esztendősen, és pályafutása során olyan megfordult a Metznél, a Salernitanánál, a Liverpoolnál és a West Hamnél.

Eddigi legpatinásabb klubjánál, a Vörösöknél ugyan nem futballozott valami meggyőzően, és gyorsan meg is váltak tőle, ennek ellenére nemzetközileg elismert játékosnak számít. A Köln a szezon közben szerződtette a West Hamtől, de a Kecskések jelenleg kiesésre állnak a német bajnokságban, és valóságos csoda kellene a bennmaradásukhoz, mivel lemaradásuk kilenc pont. Márpedig Song jó előre kijelentette: a másodosztályban nem hajlandó futballozni. A Bayern a hírek szerint hárommillió fontot lenne hajlandó fizetni érte.

Ajánlat: