Vágólapra másolva!
Megszaporodtak a tennivalói a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek. A közelgő világbajnokság miatt nap mint nap kell új döntést hozni, közben pedig Sepp Blatter is kifejtette a jövőről alkotott véleményét. Az Afrikát egyszer már becsapó FIFA-elnök most nem egyszerűen a fekete kontinensnek ígéri a 2010-es vb-t, de csökkenteni szeretné az európai résztvevők számát is.

A négy negyedes mérkőzések gondolatának elutasítása után újabb döntést hozott a FIFA: a világbajnokság mérkőzései alatt az óriáskivetítőkön csak élőkép adható, ismétlés nem. A szervezet zürichi székhelyén bejelentették, hogy a világbajnokságon szereplő válogatottak április 30-ig kötelesek megnevezni a bő, 35-ös keretet, amelyet május 21-ig kell 23 főre szűkíteni.

Sepp Blatter közben újabb "gesztust" tett Afrika felé. A nemzetközi szövetség első embere a 2006-os vb-t már gyakorlatilag odaígérte a fekete kontinensnek (pontosabban Dél-Afrikának), végül mégis Németország kapta a rendezés jogát.

Most Blatter ismét azt ígéri, 2010 már tényleg Afrikáé lesz. Sőt, úgy véli, a jelenlegi erőegyensúlyt is át kell majd rendezni, és nem szabad, hogy ennyi európai csapat jusson ki a vb-re. A mostani harminckettes mezőnyből 15-en az öreg kontinensről érkeztek, ezt a számot minimum kettővel csökkenteni kell majd. Marcus Ziegler, az elnök egyik tanácsadója úgy véli, ez a lépés már érett, változtatni kell, még ha az Európai Labdarúgó-szövetség nem is örül majd. Egy önmagát megnevezni nem kívánó, idősebb UEFA-hivatalnok szerint azonban ez európai bojkottal fenyegetne, amely tönkretenné a vb-t.

Pincési László

Ajánlat:

A 2002-es focivébé menetrendje

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a foci VB-t?