Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 24. fordulójának nyitómérkézésén a Ferencváros 4-0-ra nyert Kispesten. A téli szünetben mindkét csapatnál edzőváltás történt, ám míg a Fradi tehát két győzelemmel, a Honvéd két vereséggel kezdte a tavaszt.

Borsodi Liga, 24. forduló:
Kispest-Honvéd - Ferencváros 0-4 (0-2)
Bozsik-stadion, 5000 néző
vezette: Juhos
Kispest: Tóth - Dulca, Batrinu, Lőrinc (Babos, 46.), Balint - Torghelle (Borgulya, 46.), Németh, Kovács B., Hercegfalvi - Sasu, Faragó
FTC: Szűcs - Balog, Dragóner, Gyepes - Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek (Keller, 76.) - Gera (Jovic, 54.), Penksa (Horváth, 71.), Pinte
gól: Gera (4., 47.), Penksa (40.), Pinte (87.)
kiállítva: Borgulya (52.), illetve Kriston (84.)
sárga lap: Dulca (6.), Batrinu (30.), illetve Gera (38.), Szkukalek (63.), Jovic (74.), Kriston (76.)

A mérkőzés előtt a Bozsik-stadionban vezetőedzőként debütáló Détári Lajost tűzijátékkal köszöntötték a hazai hívek, ám a kezdő sípszó után már a Fradi percei következtek. A zöld-fehérek a középpályán elevenebben, a csatársorban hatékonyabban futballoztak, a kispestiek játékában nem sok elképzelés volt felfedezhető. Kiabált is folyamatosan Détári a kispad mellett, ám a komolyabb megpróbáltatások a szünet után vártak rá és csapatára.

A szünetben ugyanis Lőrinc cserét kért, és a megzavarodott kispesti védelem már a 47. percben összehozott egy újabb gólt, amit - miként az első felvonás elején - szintén Gera jegyzett. Amikor a hétpercnyi játék után önmagát buta módon kiállíttató Borgulya elhagyta a pályát, Détári már nem látott a dühtől, a rutinos ferencvárosi szakvezető, Garami József pedig lehívta a pályáról a két gólt szerző Gerát.

A látottak alapján a Fradi ilyen különbséggel is megérdemelten győzött.

4. perc: a Ferencváros első szöglete után Gyepes fejelt a kapura, Tóth bravúrral védett, de a kipattanót Gera magabiztosan értékesítette (0-1).

40. perc: Penksa kapott nagyszerű indítást, majd a kirontó kispesti kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt (0-2).

47. perc: Balog bedobását követően két hazai védő sem tudott felszabadítani, így Gera könnyedén passzolhatott a kapu jobb oldalába (0-3).

52. perc: Borgulya látványosan mellen ütötte Gerát, ezért a játékvezető kiállította.

84. perc: a kiugró Hercegfalvit Kriston utolsó emberként felvágta, s piros lapot kapott.

87. perc: Jovic 18 méterről lőtt kapura, Tóth bravúrral hárított, majd az érkező Pinte 8 méterről a kapuba bombázott (0-4).

Détári Lajos: "Rosszkor kaptuk a gólokat, hiszen a mecss elején és a szünet után is betalált a Fradi. Nem tagadom, olykor tehetetlennek éreztem magam a kispadon. Játékosok állítják, hogy Borgulya nem ütötte meg Gerát. Természetesen nem ilyen bemutatkozásról álmodtam."

Garami József: "Elégedett vagyok a csapat játékával, ám Kriston felesleges szabálytalansága és kiállítása nagyon bosszant. Akárcsak az, hogy az Újpest ellen a sárga lapjai miatt eltiltott Jovicra sem számíthatok majd."