Vágólapra másolva!
Mind az élmezőnyben, mind a kiesőzónában érdekes, izgalmas mérkőzésekkel folytatódik az olasz labdarúgó-bajnokság. A listavezető Inter a második helyezett Juventust fogadja, míg a római rangadón a Lazio a bajnok AS Romával meccsel - Vieriék elléphetnek riválisaiktól. "Lent" a tökutolsó Venezia a Bresciával méri össze erejét, az Atalanta a Leccét, az Udinese a Fiorentinát látja vendégül.

Olaszországban két szuperrangadóra vár a publikum, és ugyan az élen álló Inter a második Juventust fogadja, az igazi derbi mégiscsak a római viadal lesz. A Lazio tavaly mindkét összecsapáson vereséget szenvedett a bajnok AS Romától és utoljára az 1999-2000-es szezonban tudott győzni ellene. Most az eltiltott Stam mellett Cesar, Negro, Simeone és Colonnese hiányzik majd, de előfordulhat, hogy Zaccheroni nem számolhat Fernando Coutóval sem, így Alessandro Nesta mellett visszatérhet a védelem tengelyébe Sinisa Mihajlovic.

A másik oldalon Capello mester a Lassissi, Fuser, Balbo - amúgy sokat azért nem foglalkoztatott - trióra nem számíthat, de a hírek szerint kétséges Emerson szereplése is. Szegény brazilnak nincsen szerencséje a Lazióval: két esztendeje játszik Rómában, de városi rangadón még egyszer sem szerepelhetett. Ha nem lép pályára, Lima helyettesíti. Egy esetleges győzelem azt is jelentheti, hogy a múlt heti, Lecce elleni 1-1-es döntetlennel beállított 22 forduló óta tartó veretlenségi klubcsúcs megdőlhet.

A várható kezdőcsapatok:
Lazio: Peruzzi - Dino Baggio, Nesta, Fernando Couto, Pancaro - Poborsky, Giannichedda, Fiore, Stankovic - Crespo, Simone Inzaghi
AS Roma: Antonioli - Zebina, Samuel, Panucci - Cafú, Emerson, Tommasi, Candela - Totti - Batistuta, Delvecchio

A listavezetők párharcában az Inter a hazai pálya előnye miatt esélyesebb a Juventusnál, még akkor is, ha heten (Padalino, Ronaldo, Okan, Georgatos, Emre, Vivas, Farinós) hiányoznak a keretből. Sőt, Hector Cuper még gondolkodik azon is, hogy az eddig bizalmát élvező Recoba és Ventola helyett Sergio Conceicao és Kallon kapjon kulcsszerepet. Az igazi jó hírt azonban Massimo Moratti klubelnök szolgáltatta, amikor bejelentette: 2006 nyaráig meghosszabbították Christian Vieri szerződését. A Juventusban Salas és Montero sérült, Ferrara sárga, Zenoni piros lapját "piheni" ki.

A várható kezdőcsapatok:
Inter: Toldo - J. Zanetti, Cordoba, Materazzi, Gresko - Conceicao, Di Biagio, C. Zanetti, Seedorf - Vieri, Kallon
Juventus: Buffon - Birindelli, Thuram, Iuliano, Pessotto - Davids, Conte, Tacchinardi, Nedved - Del Piero, Trezeguet

Ami a többi találkozót illeti: az Atalanta viszonylag könnyű helyzetben van, hiszen a kiesőhelyen álló Leccét fogadja Bergamóban, besöpörheti a pontokat. A másik súlyos helyzetben lévő együttes, a Fiorentina Udinébe látogat, míg az utolsó helyezett Venezia a mindössze három pozícióval előrébb lévő Bresciát vendégeli. Érdekesnek ígérkezik a Milan bolognai szereplése, ahol a tét már a Bajnokok Ligája-helyezés megszerzése lehet (megőrzése vagy megkaparintása) - de valószínűleg a Torinóban meccselő Chievo sem adta még fel BL-reményeit.

A 26. forduló párosítása:
Szombat, 20.30:
Inter - Juventus
Vasárnap, 15 óra:
Atalanta - Lecce
Bologna - Milan
Fiorentina - Udinese
Piacenza - Perugia
Torino - Chievo
Venezia - Brescia
Verona - Parma
20.30:
Lazio - Roma

Pincési László