Vágólapra másolva!
Newcastle-Arsenal rangadóval folytatódik a rangos angol labdarúgó kupasorozat. Az FA-kupa ugyanis már a negyeddöntőhöz érkezett, hét élvonalbeli együttes mellett csupán egy alacsonyabb osztályú, a First Divisionben szereplő West Bromwich Albion vitézkedik. A birminghami együttes a Fulhamet látja vendégül.

Kétségtelen, a hétvége legizgalmasabb összecsapását a Newcastle és az Arsenal vívja. A párharc nemcsak azért érdekes, mert a bajnokság két élcsapat találkozik, hanem azért is, mert pontosan egy hete, március 2-án, szombaton találkozott egymással a két legénység, akkor bajnokin az Arsenal Bergkamp és Campbell góljaival idegenben nyert 2-0-ra. Ami a kupamúltat illeti: eddig hatszor találkoztak egymással, négy Newcastle-siker mellett két Arsenal-győzelem született. Az utolsó kupatalálkozón, még az 1998-as döntőben, az Ágyúsok Marc Overmars és Niclas Anelka találataival 2-0-ra győztek. A Szarkák a legszívesebben az 1952-es fináléra emlékeznek (1-0).

A hazaiaknál Gary Speed, Kieron Dyer és Jermaine Jenas nem játszhat, így várhatóan Robson mester Jamie McClent és a chilei válogatott Clarence Acunát jelöli a középpályára. Az Arsenalnál nem léphet pályára az eltiltott Thierry Henry, de az ukrán Oleg Luzsnyij is kisebb sérüléssel bajlódik. Ha nem jön rendbe, akkor a kameruni Lauren helyettesíti.

A többi három összecsapásra vasárnap kerül sor, ezek közül is kiemelkedik a Middlesbrough-Everton összecsapás. A hazaiaknál visszatér a kezdőcsapatba a felépült Paul Ince, míg Robbie Stockdale, Mark Wilson, valamint Hamilton Ricard sérült. Ugo Ehiogu megkezdi két meccsre szóló eltiltását, míg Benito Carbonét később igazolta a klub, ezért nem szerepelhet. Az Evertonban Mark Pembridge, Steve Watson és Gary Naysmith maródi, míg Lee Carsley (hasonló okok miatt, mint Carbone) nem játszhat.

A Tottenham Chris Armstrong, illetve Stephen Carr nélkül fogadja a Chelsea-t. Az előjelek ennek ellenére jók, hiszen a hazai együttes a ligakupa elődöntőjében már összekerült Claudio Ranieri csapatával, s január 23-án 5-1-re nyert is. A vendégeknél Mario Stanic letöltötte eltiltását, Boudewijn Zenden, John Terry és Albert Ferrer sérült, de kérdéses Emmanuel Petit játéka is.

Az egyetlen másodosztályú csapat, a West Bromwich Albion trénere, Gary Megson reméli, hogy a védelem oszlopa, Darren Moore felépül. Nem számíthat viszont csatárára, Jason Robertsre, aki az idei szezonban harmadszor törte el a lábát. A Fulhamnél mindenki ép, egészséges, Jean Tigana még annak is örülhet, hogy honfitársa, a francia Sylvain Legwinski letöltötte eltiltását.

FA-kupa, negyeddöntő:
Szombat:
Newcastle - Arsenal (18.30)
Vasárnap:
Middlesbrough - Everton (14 óra)
Tottenham - Chelsea (17 óra)
West Bromwich - Fulham (19.30)

Pincési László

Korábban: