Vágólapra másolva!
A francia válogatott keret majd mindegyik tagja külföldön futballozik. A kevés kivételek közé tartozik a második számú portás, Ulrich Ramé, aki a Girondins Bordeaux kapusa, ám a hálóőr tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a nyáron szinte bizonyoson külföldre igazol. A jól értesültek szerint új csapata az Arsenal lesz.

Ramé Nantes-ban született 1972. szeptember 19-én, első egyesülete azonban nem az FC Nantes, hanem az Angers volt. A másodosztályú klubnál már 19 évesen az első csapat keretéhez tartozott, és első meccsét a felnőttek között a következő idényben játszotta.

A csapat feljutott a legjobbak közé, ahol Ramé továbbra is csak cserekapus volt, de két meccs erejéig azért így is pályára léphetett az első osztályban. A kezdő tizenegybe csak két évvel később verekedte vissza magát, amikor az Angers ismét a második vonalban szerepelt, sőt, egy évvel később egy idényt a harmadik osztályban is lehúzott. Itt sem védhetett azonban rosszul, hiszen a Girondins Bordeaux innen vette meg 1997 nyarán, és az élcsapatnak számító egyesületben gyorsan ő lett az első számú portás.

Kulcsszerepet játszott abban, hogy az együttes 1999-ben bajnoki címet nyert, és ennek köszönhetően a válogatottba is meghívót kapott. A címeres mezt először 1999 júniusában húzhatta fel az Andorra elleni Eb-selejtezőn, és azóta ő számít Barthez helyettesének a nemzeti csapatban. Eddig összesen tíz alkalommal szerepelt a válogatottban, és minden bizonnyal a világbajnokságon is ő lesz a második számú portás. Azt követően pedig saját bevallása szerint szinte biztosan külföldön folytatja pályafutását.

Korábban:

A nap játékosa: Carlos Gamarra (AEK Athén)