Vágólapra másolva!
A Vasas tíz emberrel is lefutballozta a pályáról a gyengén játszó zalaegerszegieket, akik végül szerencsés körülmények között mentették meg az egyik pontot.

Borsodi Liga, 24. forduló:
Zalaegerszeg - Vasas 2-2 (1-1)
Zalaegerszeg, 8500 néző
vezette: Dubraviczky
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Urbán, Král, Balog (Róth 75.) - Nagy L., Molnár B., Ljubojevic (Babati 59.), Egressy - Waltner, Kenesei
Vasas: Kövesfalvi - Schindler, Herczeg, Tóth A., Hrutka - Simek, Aranyos, Tóth N. - Szabados, Gyánó, M'bemba (Hirt 94.)
gól: Kenesei (31.), Egressy (90.), illetve Gyánó (16.), Simek (62.)
sárga lap: Simek (64.), Tóth N. (92.)
kiállítva: Gyánó (17.)

Szamosi sárga lap, Csóka pedig sérülés miatt nem játszhatott a zalaiaknál, de a hazaiak így is esélyesei voltak a meccsnek. Miután hamar megfogyatkozott az angyalföldi gárda, mindenki azt sejtette, hogy a vengégek 10 emberrel beállnak védekezni. Nem ezt tették, és ez remek húzásnak bizonyult. Megfontoltabbak és higgadtabbak voltak a Vasas játékosai, ügyesen játszották meg a széleket. A döbbent egerszegiek nem is találták a szünet előtt az ellenszerét a látogatók játékának.

Meg igazából szünet után sem! Okosabban és jobban is fociztak a fővárosiak, s Simek tavaszi harmadik találatával újra megszerezték a vezetést. Urbánék elvagdosták a labdákat, nem nagyon tudtak felépíteni egy épkézláb támadást. Tíz emberrel is a Vasas focizott, a 2. helyen álló zalaiak pedig asszisztáltak ehhez. Már mindenki a hármas sípszót várta, amikor egy hatalmas kavarodás után Egressy pontot mentett a Zetének.

Az utolsó helyezett vendégek nagyon meglepték a szétesett csapat benyomását keltő ZTE-t, amely csak szerencsével tartotta otthon az egyik pontot.

16. perc: Tóth Norbert mesterien emelt a védők mögött helyezkedő Gyánó lábára, és a fiatal csatár ügyesen elpörgette Turi mellett a labdát (0-1).

17. perc: A gólszerző Gyánó köpött ki gólörömében(!) a nézőtérre, Dubraviczky kiállította a támadót.

31. perc: Kenesei 20 m-re a kaputól végezhetett el szabadrúgást. A remek rúgótechnikájú játékos labdája megpattant az egyik védőn és az ellenkező irányba mozduló Kövesfalvit becsapva a kapu bal oldalába vágódott (1-1).

62. perc: Egy hosszú indítás Simeket találta meg a jobb oldalon, ő benyargalt vele a tizenhatosra, és 10 m-ről kilőtte a hosszú, jobb alsó sarkot (1-2).

90. perc: Hatalmas tömörülés után Kenesei közeli labdáját bravúrral még fogta Kövesfalvi, de Egressy ballábas lökete már utat talált magának a bal sarokba (2-2).

Bozsik Péter: "Érthetetlenül tompán fociztunk, egyáltalán nem érdemeltünk volna győzelmet. Számomra felfoghatatlan, hogy a nemzetközi kupába készülő csapat tagjainak miért remeg meg a lába, amikor az utolsó helyezett fogadja saját pályáján."

Kiss László: "A szerződésem kötelez, így csak annyit mondok, hogy minden elismerésem a játékosaimé. Le a kalappal előttük, hogy több mint 70 percen keresztül emberhátrányban helytálltak. Sőt, nekünk volt győzelmi esélyünk!"

Zsámár Roland

Ajánlat: