Vágólapra másolva!
A Hertha BSC együttesének már nem sok esélye van arra, hogy kvalifikálja magát valamelyik európai kupára, nem csoda, hogy Berlinben már a következő szezonra terveznek. Az már biztos, hogy a nyáron a jelenleg a Schalkét irányító Huub Stevens ül majd a kispadon, az viszont egyelőre még kérdéses, milyen új játékosok érkezhetnek a klubhoz. A legújabb kiszemelt nem más, mint a brazil Luizao, akit már a télen is szerettek volna megvenni.

A berlini együttesnek leginkább a csatárposzton van szüksége erősítésre, hiszen itt csupán a csapatkapitány Michael Preetz és a brazil Alex Alves jöhet számításba, az ebben a csapatrészben a szezon során pályára küldött focisták (Marcelinho Paraíbá vagy Bart Goor) csak kényszermegoldások voltak, mindketten inkább a középpályán érzik jól magukat.

A zuhanyhíradó eddig a belga Wesley Sonck és a brazil származású, ám német állampolgár Paulo Rink nevét hozta kapcsolatba a Herthával, de a napokban kiderült, hogy a berliniek elsősorban a brazil Luizaót szeretnék megvenni.

A támadó iránt már decemberben is érdeklődtek, de a futballista túlzott igényei (évi 2,5 millió dolláros fizetést szeretett volna kapni) miatt a transzfer meghiúsult. Azóta viszont kedvező fejlemények történtek a Hertha számára: a csatár ugyanis megnyerte klubja, a Corinthians elleni pert, amelyet azért indított, mert a Sao Pauló-i egyesület több hónapja nem fizette ki bérét, és így szabadon igazolhatóvá vált.

A brazil lapokban már olyan híresztelések is felmerültek, hogy a Hertha azonnal szerződteti Luizaót, és az idény végéig kölcsönadja a Grémiónak, de a berliniek menedzsere, Dieter Hoeness ezt cáfolta. Azt azonban nem tagadta, hogy valóban érdeklődnek a játékos iránt.

"Ha megvesszük Luizaót, akkor azt csak július elseje után tesszük meg. Egyelőre az biztos, hogy szeretném pontosan megvizsgálni a bírósági ítéletet, ezért hamarosan Brazíliába utazom" - mondta Hoeness.

Luizaónak, aki a brazil válogatott, sorsdöntő, Venezuela elleni világbajnoki selejtezőjén két gólt szerzett, eddig nem volt szerencséje az európai csapatokkal: még 1997-ben fél évet eltöltött a spanyol Deportivónál, mérsékelt sikerrel, tavaly áprilisban pedig kis híján a Borussia Dortmundba igazolt, ám az utolsó pillanatban súlyos sérülést szenvedett, és így a BVB elállt a szerződtetésétől.

Korábban: