Vágólapra másolva!
A címvédő AS Roma fölényesen nyert a Lazio ellen Serie A 26. fordulójának fővárosi rangadóján. Az immár újra listavezető Farkasok legjobbja a négy gólt szerző Montella volt.  A Milan simán kikapott Bolognában, a Chievo "csak" ikszelt Torinóban - négy pont előnnyel BL-selejtezőt érő negyedik a Bologna. Az alsóházban már menthetetlen az ezúttal a Bresciától vereséget szenvedő Venezia, de az Udinesével remiző Fiorentina és a Bergamóban bukó Lecce is lassan "csomagolhat".

A Stadio Dall'Arában a piros-kékek fényes-fontos győzelmet arattak a vérszegény Ancelott-gárda fölött, amely fordított eredmény esetén egyébként "elvette" volna az igen értékes negyedik helyet. A sérüléséből felépült Signori remek játékkal tért visza, a vendégeknél a szintén maródi, ukrán Sevcsenko nem lépett pályára.

Az AS Roma kezdőcsapatában kisebb meglepetésre Gabriel Batistuta helyett Vicenzo Montella kapott helyet, ám valószínűleg Fabio Capello vezetőedző nem bánta meg döntését, ugyanis a csatár négy gólt szerzett. A címvédő Roma az előző idényben sem kapott ki városi riválisától, s idén "oda-vissza" verték a Laziót Tottiék, akik zsinórban immár huszonharmadik meccsükön maradtak veretlenek.

A világ egyik legjobb védőjének tartott Alessandro Nesta, aki a Lazio öt kapott góljából többen is "benne volt", elnézést kért a szurkolóktól a teljesítménye miatt. "Elnézést kérek a szurkolóinktól, de ma este nem koncentráltam eléggé a feladatomra. Ez volt életem legrosszabb meccse" - mondta a válogatott hátvéd, aki azért is pechesnek érezheti magát, mert a mérkőzésre csak miatta utazott el Rómába Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, aki az olasszal szeretné megerősíteni csapata védelmét. A kérdés az, hogy vajon nem tántorította-e el Sir Alexet a hátvéd kritikán aluli produkciója...

Serie A, 26. forduló:
Bologna - Milan 2-0 (2-0)
gól:
Fresi (3.), Cruz (24.)

Atalanta - Lecce 2-1 (2-0)
gól:
Rossini (24.), Pinardi (30.), illetve Cirillo (56.)

Fiorentina - Udinese 0-0

Piacenza - Perugia 2-0 (1-0)
gól:
Di Francesco (32.), Hübner (85.)

Torino - Chievo 2-2 (1-1)
gól:
Ferrante (36.), Maspero (60.), illetve Corradi (20., 53.)
kiállítva: Manfredini (26., Chievo)

Venezia - Brescia 1-2 (1-0)
gól:
Magallanes (42.) illetve Giunti (55., 11-esből), Salgado (58.)

Verona - Parma 1-0 (0-0)
gól:
Mutu (83.)

Lazio-AS Roma 1-5 (0-3)
gól:
Stankovic (54.), illetve Montella (13., 30., 36., 64.), Totti (72.)

Elmaradt mérkőzés a 25. fordulóból (március 13., szerda, 18 óra):
Parma - Chievo
A 27. forduló programja (március 16., szombat, 20.30):
Roma - Atalanta
március 17., vasárnap, 15 óra:
Brescia - Lazio
Chievo - Venezia
Fiorentina - Bologna
Juventus - Verona
Lecce - Internazionale
Perugia - Parma
Udinese - Piacenza
20.30:
Milan - Torino