Vágólapra másolva!
A Valencia gárdája most sem botlott meg, és szokása szerint kevésbé látványos, ám rendkívül hatékony játékának köszönhetően begyűjtötte a három pontot, és ezzel ismét a tabella élére állt. Az UEFA-kupás helyekért folytatott küzdelemben a Celta Vigo sem hagyja lerázni magát, míg a tabella hátsó traktusában tovább fokozódnak az izgalmak: a Tenerife hosszú idő után elhagyta a kiesési zónát, köszönhetően a Real Sociedad elleni idegenbeli győzelemnek.

Fotó: EPA
A Valencia olasz védője, Carboni korlátlan úr volt a levegőben

A hazaiak már az első félidőben is mindent megtettek a győzelemért, ám ebben a játékrészben még csak helyzetekig jutottak, gólig nem. A szünet után tovább fokozódott a küzdelem, amit a játékvezető által kiosztott tíz sárga lap is jelez, de a Valenciának végül sikerült megszereznie a vezetést, miután a kezdő tizenegybe hosszú idő után visszakerült Juan Sánchez az ötösön beletette a fejét Kily González kapu előtt elsüvítő lövésszerű beadásába. Jelen esetben nagyon jól jött a hazaiaknak, hogy a mindössze 172 centiméteres Sánchez állt a megfelelő helyen, mert csatártársa, a 22 centivel magasabb John Carew aligha tudta volna ilyen mélyre lehajtani a fejét.

Nem sokkal később megpecsételődött az andalúziaiak sorsa, miután Víctor Salas megkapta második sárga lapját, de a Valencia fanatikusai csak az utolsó percben nyugodhattak meg, amikor Angulo beállította a 2-0-s végeredményt. A középpályás egyébként túlságosan is hevesen ünnepelte találatát, amiért ő is sárga lapot kapott, és mivel már rendelkezett egy figyelmeztetéssel, neki is idő előtt el kellett hagynia a pályát.

A Celta Vigo másfél hónappal ezelőtt még abszolút élcsapatnak számított, ám a galíciaiak legutóbbi hat meccsükön mindössze két gólt szereztek, és így visszacsúsztak a középmezőnybe. A vigói drukkerek elsősorban brazil származású, ám spanyol állampolgárnak számító csatárukat, Catanhát kritizálták, aki azonban most csattanós választ adott a kritikusoknak, hiszen mesterhármast vágott a Valladolid ellen, ráadásul idegenben. A Celta győzelme így nem is lehetett kétséges, még úgy sem, hogy az utolsó félórában emberhátrányban játszott Fernando Cáceres kiállítása miatt.

Nagy érdeklődés előzte meg a Real Sociedad-Tenerife kiesési rangadót, már csak azért is, mert a két edző, John Toshack és Javier Clemente a találkozó előtt "egymásnak esett". A szakemberek korábban jó barátok voltak, kapcsolatuk akkor romlott meg, amikor a Sociedad kispadján Toshack követte Clementét, és nem valami hízelgően nyilatkozott elődjéről. Ezután a spanyol tréner nem volt hajlandó szóba állni kollégájával, sőt, még kezet sem fogott vele, így a meccs tulajdonképpen kettejük összecsapásának számított.

Nos, a párharcot Clemente nyerte meg, mivel a Tenerife idegenben is nyerni tudott 2-0-ra, és ezzel az utolsó helyre taszította a Sociedadot, a vendégek viszont elmozdultak a kieső helyekről. Toshack ezúttal sem hazudtolta meg magát, kapusát, Sander Westerveldet okolta az első bekapott gólért, amelyet Bruno Marioni szabadrúgásból szerzett, és a semleges megfigyelők szerint védhetetlen volt.