Vágólapra másolva!
Mintegy négyszáz szurkoló hatolt be kedden a Lazio labdarúgócsapatának formellói edzésére, amely ezért félbeszakadt. Az AS Roma szimpatizánsai ezalatt a Colosseumnál ünnepelték csapatuk városi rangadón elért sikerét.

A drukkerek inzultálták az alkalmazottakat, majd berohantak a pályára és durván szidalmazták a játékosokat. Alessandro Nesta csapatkapitány ugyan megpróbált a lelkükre beszélni, de szavai hatástalanok maradtak, s végül a futballisták, valamint Alberto Zaccheroni vezetőedző bevonultak az öltözőbe. A szurkolók később megnyugodtak és helyet foglaltak a lelátón. A gyakorlás közel egyórás szünet után folytatódott. A Lazio szimpatizánsai azért szánták el magukat erre a drasztikus lépésre, mert csapatuk vasárnap 5-1-es vereséget szenvedett a városi rivális AS Romától.

Ezzel szemben Farkasok szurkolói még a mérkőzés után két nappal is ünnepelték a hatalmas diadalt: a rajongók közel két órán át táncoltak a világhírű épület környékén, többségük az ókori római katonák öltözetéhez hasonló "jelmezben". A vasárnapi rangadón Vincenzo Montella négyszer, míg Francesco Totti egyszer talált a kapuba. A bajnoki címvédő ezzel nyolc körrel a befejezés előtt ismét vezet a Serie A-ban: jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az Intert.

A Romához kapcsolódó hír, hogy a csapat edzője, Fabio Capello azt szeretné, ha a Lazio elleni vasárnapi rangadó előtt az edzőtábort váratlanul elhagyó Gabriel Batistuta a következő szezonban is az AS Roma labdarúgója lenne. A tréner azt állítja, hogy az argentin csatár térdsérülés miatt távozott, az olasz újságok viszont úgy tudják: megsértődött, mert nem kapott helyet a kezdő tizenegyben. "Római edzősködésem alatt még egy játékos sem tagadta meg, hogy a kispadra üljön" - szögezte le Capello. "Batistuta helyében helyreigazítást követelnék azoktól, akik valótlanságokat írnak."

Batistuta a mostani idényben csak hat gólt szerzett, noha éveken át az olasz bajnokság legeredményesebb játékosai közé tartozott. A kijelentései alapján úgy tűnik, hogy Capello ragaszkodik a támadóhoz, az olasz és a spanyol lapok viszont hetek óta arról írnak, hogy nem Batistuta, hanem Capello az, aki jövőre lejáró római szerződését nem tölti ki, hanem a Barcelonához távozik. "Nem titok, hogy Capello szívesen jönne Spanyolországba, mert a világ egyik legnagyobb klubjának tartja a Barcelonát. Jelenlegi szerződése sem jelentene számára akadályt, hiszen a Milant is idő előtt hagyta el a Real Madrid kedvéért - mondta Carlos Uriarte spanyol menedzser. A tréner ugyanakkor leszögezte: "Büszke vagyok arra, hogy nincs ügynököm. Így hazudik, aki bármit is mond a nevemben. Soha sem állítottam, hogy el akarom hagyni Rómát."

Korábban: