Vágólapra másolva!
A Ferencváros kommunikációs irodája az Üllői úti stadion kezdőkörébe szervez "kézfogókat", hogy szombaton végre újra jó hangulatú, igazán ünnepi mérkozésen találkozzon egymással a Ferencváros és az Újpest, hogy a meccs botrány nélkül érjen véget, azaz csak a két csapat összecsapásától legyen hangos a szombat. Első alkalommal két tévésztár találkozott.

Mezcsere a béke jegyében

A két népszerű televíziós személyiség először a Springer-szobor felőli kapu előtt vitatta meg, hogy Gera és Göröcs játéktudása miként viszonyul egymáséhoz. Farkasházy arra kérte Havast, hogy ne az emlékeiből éljen, hanem próbálja meg legalább testedzésként olyan magasra emelni a lábát, amilyen magasra Gera dobta magát a Kispesten elért első találatakor. A jó hangulatú beszélgetés a kezdőkörben folytatódott, ahol a sajtó munkatársainak kereszttüzében a felek mezt cseréltek. Havas Henrik ekkor már Gera mezét fogta, míg Farkasházy Göröcs trikójával ismerkedett, miközben mindketten arról beszéltek, hogy szombaton békében és nyugalomban szeretnék végignézni a találkozót.

"Azt kívánom magunknak, hogy szombaton csak itt a pályán legyen meccs, és minden a futballról szóljon" - mondta Farkasházy. "Ezenkívül szeretném, ha Havas Henrik nagyon szomorúan, de békében hagyhatná el az Üllői utat."

"A békében én is reménykedem, sőt bízom benne, hogy ezúttal nem lesz balhé, abban viszont biztos vagyok, hogy nem én leszek szomorú" - válaszolt Havas.

Farkasházy és Havas egy baráti kézfogó után a sajtón keresztül is arra kérte a szurkolótáborokat, hogy a csapatok biztatásával és a békés szurkolással foglalkozzanak. A találkozó végül úgy zárult, hogy Farkasházy Tivadar egy Ferencváros-címerrel ellátott díszdobozos vörösbort ajándékozott Havasnak, abban a reményben, hogy a lila-fehérekért szorító tévés szomorúan kortyolgathat majd szombaton a meccs után.

A szombati rangadó felvezetéseként szerdán és csütörtökön újabb baráti kézfogóra kerül sor olyan közéleti személyiségek között, akik a Ferencvárosért, illetve az Újpestért rajonganak.

Korábban:

Túlio már a Fradi ellen készül

Fórum: